St.Jozefschool

19 december 2017

in St. Jozefschool

Sint Maartenviering in de Sint Josephkerk.
In de weken voor 11 november is er door de kinderen hard gewerkt aan het maken van een mooie lampion. De meest mooie, en wonderlijke creaties zijn voorbij gekomen.
En dat allemaal voor dat ene doel, snoep ophalen langs de deuren.
Traditioneel op de Jozefschool begin Sint Maarten altijd met een viering in de kerk. Bijna alle kinderen met of zonder hun ouders waren met hun lampion aanwezig in de kerk.

Na het rondlopen met de lampion door de kerk en het zingen van verschillende liedjes, hebben de kinderen allemaal voor in de kerk hun lampionnen getoond. Pastoor van de Weide heeft het verhaal van Sint Maarten voorgelezen en Sieb de Wit en Fenna Huitema hebben dit verduidelijkt met een mooi toneelstuk. Na nog een paar mooie liedjes te hebben gezongen en de zegen van pastoor te hebben ontvangen konden de kinderen naar buiten om te beginnen aan hun Sint Maartentocht. Bij de uitgang van de kerk was er nog een verassing voor de kinderen, zij kregen allemaal een klein cadeautje van de ouderraad.
De kinderen hebben enorm genoten van de warme ontvangst aan de deur en genieten nu nog steeds van al het lekkers dat zij hebben gekregen.

Nationaal Schoolontbijt 2017
Deze maand ook het Nationaal Schoolontbijt 2017.
In alle groepen werd de dag begonnen met een lekker ontbijt.
Tijdens het schoolontbijt wordt stil gestaan bij het belang van een goed en gezond ontbijt om je dag mee te beginnen.

Faitrade Week
In de Fairtrade Week mocht onze directeur Marjan Tjerkstra op vrijdag 3 november het Fairtrade certificaat voor de Jozefschool in ontvangst nemen.
Al enige jaren drinken we op school Fairtrade koffie en thee en vanaf deze week is hier is
hier de fairtrade suiker op de Jozefschool aan toegevoegd.
Hiermee dragen ook wij een steentje bij aan een betere samenleving.

WeCycle
Met de WeCycle actie hebben we 83 oude elektrische apparaten weten te verzamelen!
Hiermee krijgen we binnenkort het Kinderboekenpakket Sport & Spel toegestuurd voor nog meer leesplezier op school!

Een robot op de Jozefschool
Heel veel moertjes, boutjes en onderdelen, wat motortjes en een beschrijving om al deze onderdelen op de juiste manier aan elkaar vast te krijgen. Na een dikke week bouwen met de hele groep was het eindelijk zo ver, de robot van groep 7/8 is een feit. We hebben er een nieuwe leerling bij. En wat is het mooi! Je kunt ‘m van alles leren en daarnaast kan hij je ook veel vertellen over allerlei weetjes. Met een heuse app kan je hem bovendien dat laten doen wat je wil.

Alle basisscholen in Friesland hebben van een drietal bedrijven dit fantastische project gekregen. De reden van dit project is techniek in de basisschool te promoten. En dat lukt op de Jozefschool. De kinderen zijn zeer enthousiast. Afgelopen vrijdag is ‘onze nieuwe leerling’ getoond aan alle leerlingen van onze school tijdens het maandelijks Podium. Bob, zoals de kinderen van groep 7/8 hem noemen, is vanaf nu in de armen gesloten en zal binnenkort een rondtoer maken door de school.

Liesette Bruinsma op bezoek op de Jozefschool.
Op maandag 6 november is in het kader van ‘Meet & Greet met een Parasportheld’, Liesette Bruinsma op bezoek geweest in groep 7/8 van de Jozefschool.

Liesette is een zeer succesvol zwemster en heeft tijdens de para olympische spelen in Rio (2016) 2 keer goud, 1 keer zilver en 2 keer brons gewonnen. Logisch daarom ook dat zij tijdens het nationaal sportgala van 2016 werd uitgeroepen tot Parasportster van het jaar.
Tijdens haar bezoek vertelde ze over haar handicap maar ook over al het moois wat ze mag meemaken. Ook vertelde ze natuurlijk over de para olympische spelen. Met haar positieve houding en zeer enthousiaste verhaal heeft ze de kinderen zeker iets moois mee gegeven.

De kinderen hadden zich goed voorbereid op haar bezoek want ruim 25 vragen werden op haar afgevuurd. Tot slot van de leerzame middag speelden de kinderen nog enkele spelen waarbij het aankwam op waarneming zonder gebruik te maken van je ogen. Iets wat Liesette elke dag moet doen maar wat voor de kinderen van de Jozefschool nog niet zo eenvoudig was. Het werd een zeer leerzame les waar we met veel plezier naar terug kijken.