It Wraldfinster

17 februari 2018

in It wrâldfinster

Het team van ’t Wrâldfinster wenst u allen een gelukkig en gezond 2018 met veel liefde en geluk!

Een terugblik op de afgelopen maanden:

Voorleeskampioenschap ‘t Wrâldfinster. In november streden een aantal leerlingen van groep 7 en 8 om het Wrâldfinster voorlees -kampioenschap! Leerkrachten en kinderen zaten in de jury. En de winnaar werd Rimmer.  Van Harte Gefeliciteerd. De andere deelnemers waren: Fenna,  Alianna ,Sophie en  Ilona, ook allemaal voorleeskanjers!

Media Masters Game. De groepen 7 en 8 deden mee aan de Media Masters Game! Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee. Dat ontdekten onze leerlingen in de Media Masters game, het mediawijsheidspel. Spelenderwijs maakten leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Kinderen groeien op in een wereld vol media. Dit betekent niet dat zij ook wijs met media om kunnen gaan. Media Masters brengt het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. Het thema luidde: Generatie Media: samen mediawijs. Mediawijzer roept docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden.

Schoenendoosactie. De opbrengst van de schoendoosactie 2017 bedroeg dit jaar in Heeg: 69 schoenendozen. Daarnaast heeft de actie een bedrag van € 250,42 opgebracht, mede dankzij een spontane flessenactie van enkele kinderen en een gulle bijdrage uit ‘het koffiepotje’, waarvoor grote dank. Dit bedrag wordt door de diaconie van beide kerken van Heeg aangevuld tot het totale bedrag van €345,00. Dat betekent dat voor elke schoenendoos de benodigde € 5,00 aan transportkosten werd betaald. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze actie: heel hartelijk bedankt!

Sinterklaas en 3 Zwarte Pieten kwamen dit jaar op 5 december onder “ijzige omstandigheden” in een strooiauto van Fa. Attema aan, op de Jister. De drie pieten moesten eerst een “11-stedentocht” schaatsen op skeelers en toen zij hun kruisje hadden verdiend, kon het feest beginnen. Dit thema paste natuurlijk goed bij zijn aankomst in Dokkum dit jaar. Fijne gezamenlijke vieringen van beide scholen van de groepen 1 en 2, 3 en 4, en prachtige surprisefeestjes bij de oudere kinderen. Zo werd deze 5 december een prachtig  feest voor iedereen.

Kerstrondwandeling 2017. De kerstviering in een ander jasje. Kinderen met hun ouders, broers en zussen maakten een rondwandeling door Heeg. Iedereen werd ontvangen op het schoolplein. Daarna gingen ze, onder begeleiding van een verteller langs een mooi verlichte route, een bezoek brengen aan kleine toneelvoorstellingen. We hebben ontmoet:  Zacharias en Elizabeth, de heraut, de herbergier, de herders, het engelenkoor, de wijzen en aan het einde van de route kwamen we aan bij de stal met Jozef en Maria en het kindje Jezus. Dit jaar mochten wij op deze wijze samen het Kerstfeest beleven.