Jozefschool

11 maart 2018

in St. Jozefschool

Carnaval Jozefschool wederom één groot feest!

Vrijdag 9 februari is er traditioneel weer carnaval gevierd op de Jozefschool. De dag begon met een lange polonaise van alle kinderen richting het speellokaal waar na het nodige hossen prins carnaval bekend werd gemaakt. De oud prinses carnaval, Isabelle was aanwezig om haar titel over te dragen aan de nieuwe prinscarnaval: Sietze Ketelaar.

Tegelijkertijd werd de Jozefschool voor één dag om getoverd tot de Bebsietskoalle. Na een fijn programma in de klas kon om 11 uur het echte feest losbarsten. Alle ontzettend mooi verkleedde kinderen, gingen in de polonaise al feestvierend door het speellokaal. Om 11 over 11 werd door Prins Sietze de eerste, de proclamatie voorgelezen. Het programma werd vervolgd met “bebskiet got talent”. Van playback acts tot tovershows met een groot raadsel zijn voorbij gekomen. Natuurlijk was er ook tijd voor wat lekkers. Limonade en spekkies. Tijdens het feest was er een jury die aan het einde van het feest prijzen mocht uitreiken. De prijs voor best verkleedde jongen was voor Marijn Scheffer die verkleed was als duiker. De prijs voor best verkleedde meisje was voor Matsen Diks die verkleed was als vogel. Ook waren er twee prijzen voor best feestvierende leerlingen, die zijn gewonnen door Hannah Koopmans en Cas de Snoo, het zweet liep hem letterlijk over het hoofd. Mede door zijn outfit als skileraar. De Prijs voor best verkleedde ouders is gewonnen door: Tamara, Alisa, Ilse, Wieke, Esther en Marian die als complete achtbaan waren uitgedost.

We hebben een prachtig feest gehad en zien alweer uit naar volgend jaar!

WeCycle
Als dank voor het verzamelen van meer dan 75 kapotte elektrische apparaten hebben we het Wecycle Recycle Certificaat mogen ontvangen!
Daarnaast verzamelen we lege batterijen.
Deze kunt u deponeren in de batterijenton welke in de hal staat.
Door het inzamelen van batterijen sparen we voor ontwikkelingsmateriaal voor de Jozefschool.
Helpt u mee?

Pep-Op-restaurant in de kleutergroep

De kleuters werkten een aantal weken over het prentenboek ‘Kikker in de kou’. In dit verhaal moest de zieke kikker verkleumd het bed houden en werd hij opgepept door zijn vrienden onder het genot van een lekkere kop soep. Geïnspireerd door deze actie, kookten de kleuters een flinke pan soep, in de hoop daarna volledig griepvrij de winter door te komen. Helaas lukte dit niet helemaal, maar hoe dan ook was het gezellig samen koken en eten, waar en passant de leerkrachten ook nog van konden meegenieten.

Nationale voorleesdagen

De laatste week van januari stond ook op de Jozefschool in het teken van voorlezen. Voorlezen is altijd een feestje op zich, samen genieten van een mooi verhaal blijft onverminderd waardevol voor een ieder. Op woensdag 31 januari ruilden alle leerkrachten tijdelijk van groep om elkaars kinderen van een spannend verhaal te voorzien. Heel gewoon en toch bijzonder.