Benefiet Heechspanning

16 april 2018

in Heechspanning

Net zoals andere jaren is het weer werkelijk een feest op zich om alle artiesten bij elkaar te krijgen. Ach ja die topartiesten hebben natuurlijk een druk bezette agenda zullen we maar denken. Gelukkig had het publiek nog wel tijd om dit legendarisch spektakel te aanschouwen.

De band “ONCE” die ons ook van muzikale klanken voor de afterparty voorziet speelde alvast wat opwarmertjes voor het al popelend publiek in de zaal. Dit klonk veelbelovend, waardoor het publiek alleen maar onrustiger werd en de dranghekken goed van pas kwamen.

Na deze nummers kwam de stand in of zeg maar gerust de band “High Tag” met extra versterking het podium op om zich klaar te maken als begeleidende leidraad voor de artiesten. Gooitzen heeft zijn beste apparatuur opgesteld om er een onvergetelijke avond van te maken.

En dan kan het spektakel beginnen. Denk je rustig aan beginnen, dan heb je het goed mis. De spreekstalmeester Freerk begint al te zweten als de grote groep “hot ladies” of zoals ze zichzelf noemen “skeve hakken” het podium overnemen met het nummer Girl van onze eigen enige echte rockbitch Anouk. Itina, Klaske, Wietske, Lammy, Baukje, Simone, Natasja, Marianne, Anita en Djoeke waren Bitchy genoeg om iedereen gek te krijgen in het publiek.

 

Ok dan toch maar even rustig aan doen met the Carpenters en Close to you. Corrinne die dit nummer fantastisch ten gehore bracht wou nog even terugblikken op Valentijnsdag, waar waarschijnlijk veel van onze  nuchtere Hegemers weer niks mee hebben gedaan.

En dan hadden we onze ik kan wel bijna zeggen vaste zuster optreden van Anneke en Gerda, dit keer met Luv. En de hele zaal Sjalalalaat mee met dit fantastische nummer greatest lover. Gelukkig hadden ze Patty op Ibiza gelaten, waardoor de gezusters de security hard nodig hadden om al de mannen van zich af te houden.

Ja en wie kan het loopje nou niet: Walk like an Egytian, de uit L.A. komende Bangles konden niet beter vertolkt worden als door Jaqueline, Klaske en Paula. Ja Klaske dit is net even anders dan Salsa maar ook hartstikke leuk.

 

 

 

Dan komt er een man met een rood mutsje het podium op. Dat kan natuurlijk maar 1 wezen, onze eigen Harry Slinger in de vorm van Eelke. Niet van echt te onderscheiden beweerde hij dat wij hem hadden voorgelogen. Ach ja het blijft toch een Amsterdammer.

En dan nu wat anders, het talent wat gitaarspelen heet. Haaye  Bergstra laat ons even met open mond staan kijken naar zijn geweldige gitaarrif uit het nummer Hocus Pocus van Focus.

Dan denk je als presentator alles in de hand te hebben tot op het moment dat Kees van Kooten ook deel uit maakt van de programmering. Het nummer wat zou komen was “zoek jezelf”, maar we konden Kees niet eens vinden. Waarna Hielke de “cameraman” het podium opkwam en de zoektocht naar ons innerlijke zelf toch nog door kon gaan.

 

 

 

Nu komt er iemand waar ik de grootste  waardering voor heb van allemaal. We hebben vrijdagnacht in de Boeier (ja het zal ook niet) nog een nummer opgezocht wat de band wel bekend was en Pommelien met flink wat alcoholisch vocht op ook zag zitten. Na de hele dag oefenen op de dancevloer van de Ald Wal stond ze daar gewoon te rocken met het nummer Black horse and the cherry tree van KT Tunstall. Super zo’n karakter

En ja hij kan gewoon niet ontbreken op de benefietavond van Heechspanning MR. Johny Cash dit keer met de Folsom prison blues. Dit werd opgevoerd door één van zijn grootste fan Julian.

 

 

 

 

Nu was het de band “ONCE” die stond te popelen om deze sfeer erin te houden tot de late uurtjes. Het was weer een zeer geslaagde en vooral zeer gezellige avond die van begin tot eind actief werd meebeleefd door het publiek Heeg hartstikke bedankt voor deze zeer geslaagde avond en niet te vergeten, door deze avond kunnen we weer een act verzorgen op Hemelvaartsdag tijdens Heechspanning 10 mei aanstaande. TOT DAN

p.s. Eric bedankt voor de super foto’s.

Het bestuur van Heechspanning