’t Wraldfinster

10 juli 2018

in It wrâldfinster

Schoolreisjes
Op donderdag 31 mei was het weer zover! We mochten met groep 1 t/m 7 op schoolreisje.
De kleuters zijn naar kinderboerderij De Naturij in Drachten geweest. Groep 3 t/m 7 ging naar Avonturenpark Hellendoorn. Het was een prachtige en zonnige dag. Iedereen heeft genoten!

Avondvierdaagse
Maandag 4 juni startte de avondvierdaagse. Er liep een grote groep uit Heeg mee. In totaal deden er 81 kinderen mee. Twintig kinderen liepen de 10 kilometer en 61 kinderen liepen de 5 kilometer. Ondanks de hitte heeft iedereen zijn medaille donderdag 7 juni in ontvangst kunnen nemen. Knap gedaan!

Verkeersexamen groep 1 en 2
Groep 1 en 2 hebben de afgelopen periode gewerkt over verkeer en vervoer. In de laatste week stond er een echt verkeersexamen op het programma. Het schoolplein was omgetoverd tot verkeersplein; wegen, gevaarlijke kruispunten, rotondes, zebrapaden etc. Het examen werd afgenomen door een echte politieagent ( de heit van Mart). Na een spannende test was uiteindelijk iedereen geslaagd. Gefeliciteerd allemaal!

Sponsoractie
Misschien heeft u er al iets over gelezen. Op 1 juli 2018 organiseert de familie van Hendrik Jacob Krol (groep 8) i.s.m. de Bas van de Goor foundation een fierljep evenement voor kinderen met diabetes. Om dit prachtige evenement te bekostigen werden er diverse sponsoracties opgezet. De kinderen van groep 8 verzamelden lege flessen. Dit bracht een prachtig bedrag op van: 192 EURO!

Excursie Nannewiid
Groep 5b/6 mocht op maandag 11 juni naar Oudehaske (Nannewiid). Heerlijk buiten actief zijn met verschillende leuke activiteiten. Op de foto ziet de kinderen o.a. turfjes maken.