Knutsel zelf je griezelige ‘spooklichtjes’

8 oktober 2018

in Overig nieuws

Hoe leuk is het om Halloween decoratie zelf te maken! Zet je huis in het donker en breng met deze simpele ‘spooklichtjes’ een enorme sfeer in je kamer!

Materiaal om decoratie halloween lichtjes te maken
• Een paar glazen potjes
• Gesso
• Zwarte acrylverf
• Zwarte permanente marker
• Een penseel
• Een kwastje
• Paar waxinelichtjes of waxinelichtjes op batterij

Stap 1: potjes wit schilderen
Om de spooklichtjes te kunnen maken hebben we eerste een paar glazen potjes nodig. Je kunt een paar goedkope potjes in de winkel kopen, maar je kunt ook zoals in het voorbeeld een paar lege groentepotjes hiervoor gebruiken. Week dan eerst in warm water het etiket er af. Zorg voordat je gaat schilderen dat je de potjes goed heb afgewassen en deze vetvrij zijn.

Aangezien verf (behalve glasverf) niet goed pakt op glas moet je eerst een primer laag op het glas aanbrengen. Wij gebruiken hiervoor witte gesso. Dit wordt vooral gebruikt als primerlaag op schilderijen, maar werkt ook uitstekend als onderlaag voor op glas. Wij hebben ervoor gekozen om met de kwast 1 dunne laag gesso aan te brengen. Je kunt dit ook met een schuursponsje er op deppen als je geen kwastje in huis hebt.

Ben je klaar met schilderen laat ze dan eerst goed drogen. Bij een dunne laag droogt het al vrij snel (15 – 30 minuten). Mocht je ongeduldig zijn dan kun je een föhn gebruiken om de droogtijd wat te verkorten.

Stap 2: spookgezichten maken
Teken nu met een zwarte permanente marker de verschillende ogen en monden op de potjes. Je kunt dezelfde gebruiken als in ons voorbeeld of je zoekt naar spook afbeeldingen op het internet voor nog meer variaties.

Het opzetten kan misschien erg lastig zijn. Wat kan helpen als je bang bent dat het je niet in één keer gaat lukken is de vormen van de ogen en mond eerst op papier te tekenen en uit te knippen en deze op het potje te leggen en de randen over te trekken.
Als je de contouren hebt staan kun je deze verder in gaan kleuren met zwarte acrylverf (of eventueel met de zwarte marker verder intekenen). Let wel op dat de verf goed dekt. In onze link bij materiaal hebben wij een verwijzing staan naar goede verf die goed dekt.

Stap 3: plaats een waxinelichtje
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een waxinelichtje er in te plaatsen en deze aan te steken. Wil je het liever veiliger dan kun je er een waxinelichtje op batterij er in zetten. Houd er dan wel rekening mee dat dit iets minder licht zal geven.

Heb je nog niet genoeg van knustelen of wil je meer aanwijzingen en tips voor dit knutselwerk nalezen? Kijk dan snel op www.tijdmetkinderen.nl