Voorwoord

21 oktober 2018

in Voorwoord

Beste lezer(es),

We komen alweer verder in het seizoen en de tijden veranderen. Waar eerst nog het middagzonnetje scheen, hoor ik nu de regen aan één stuk door druppelen op de ramen. Soms zacht, maar soms klettert het werkelijk tegen de ruiten. Tja, dit is herfst. De avonden zijn snel donker en de dikke jas mag uit de kast opgezocht worden. Mocht het echt hondenweer zijn, dan is er in deze Sylboade ook gedacht aan de jeugdige lezers. Het is bijna Halloween waarbij er op een leuke manier gegriezeld kan worden. Jullie weten vast nog wel van de Spokentochten die dan in Heeg gehouden worden. Ook dit jaar staat er weer een spannende tocht op het programma! Lees er alles over in deze Sylboade. Om alvast in de stemming te komen kunnen de kinderen in deze Sylboade een leuke kleurplaat maken en (onder begeleiding) griezelende spooklichtjes maken… Maar dit weer laat ons Hegemers niet aan huis gekluisterd zijn! Nee, ook dit jaargetijde trekken we er op uit voor leuke activiteiten in ons dorp. In de agenda staan weer tal van leuke evenementen, uitjes en bezienswaardigheden. Voor jong en oud! Genoeg te doen voor de herfstvakantie dus.

We hebben verschillende soorten kopij binnengekregen. We hebben alles weer een mooi plaatsje weten te geven. Verslagen, nieuwsberichten en artikelen. Deze keer ook interessante stukken over Heeg en (oud) Hegemers. Precies wat de Sylboade al jaren zo bijzonder maakt voor zo’n klein dorp als de onze. Vaak met mooi en positief nieuws, maar soms ook met droevig nieuws. Maar dat alles hoort bij het leven en ook dan kan een hecht dorp voor enorm veel steun zorgen.

Zoek elkaar op en kom eens in gesprek met diegene die je al weken vriendelijk  groet op straat bij het voorbijgaan. Een leuk gesprekje kan in deze druilerige dagen voor iemand de dag zoveel lichter maken. De koning sprak op Prinsjesdag ook met regelmaat over het ‘bouwen aan een hechte samenleving’. Dat lijkt me dan ook een mooi streven. Ik zou zeggen: regenjas aan, stap op je fiets en geniet van wat Heeg en zijn Hegemers te bieden hebben 😉

Heel veel leesplezier

Marcel Langeland

Namens het bestuur van de Sylboade