Nieuws vanuit Talma State

11 december 2018

in Talma State

Lekker Ite In verband met alle festiviteiten in de drukke decembermaand slaan we Lekker Ite deze maand over. U bent weer van harte uitgenodigd donderdag 17 januari aan te schuiven.

Thúsbrocht vanuit Talma State Wist u wel dat wij in Talma State Tafeltje Dekje hebben? Onze Tafeltje Dekje Service hebben wij de naam Thúsbrocht gegeven. Is het voor u moeilijk (een tijdje) zelf te koken, door wat voor omstandigheden ook, neemt u gerust contact met ons op (334500).

De Pikbroeken út Grou 4 oktober jl hebben we een geweldig optreden gehad van het shantykoor De Pikbroeken uit Grou. De Fûke was vol en het was weer erg gezellig. Een van de mannen die ik later tegen kwam in Grou, vertelde dat ook zij een prachtige avond hebben gehad en dat het publiek enthousiast meeklapte en zong.  Dit maken ze niet zo vaak mee. De receptie werd gebeld: mag er vanavond een luchtballon vanaf jullie tuin de lucht in gaan? Tuurlijk! Leuk…moet altijd doorgaan! Onze bewoners wisten van dit alles niks. Reacties zoals: “Wat is dit?” “Wat gaat er nu gebeuren?” zijn dan natuurlijk het gevolg. Want zeg nu zelf, dit gebeurt niet iedere dag!

Op 7 november zijn de peuters langs geweest met hun zelf gemaakte lampions. Dit is altijd een feest om naar te kijken. Gordijnen dicht. Licht uit. En natuurlijk een traktatie na de lampionenoptocht door het restaurant. Wat een blije gezichten allemaal van zowel jong als oud.

Wij hebben de Wii weer in het leven geroepen. Dit is niet alleen een spelcomputer voor de jeugd. Ook onze bewoners genieten met volle teugen van dit stukje nieuwerwetse techniek. Niet alleen onze gymjuf maar ook de Wii krijgt de bewoners in beweging.  Iedere maandagochtend vanaf 10 uur staat de Wii ter beschikking voor wie maar wil “gamen”. Bent u nieuwsgierig? Kom eens langs en u mag gerust een keertje meedoen.

December feestmaand Talma State wordt in kerstsferen gehuld. Een grote groep vrijwilligers staat ook dit jaar weer klaar om de kerstbomen kleurrijk op te tuigen.  Donderdag 13 december vanaf 15 uur is er een gezellige kerstmiddag. Samen kerstliedjes zingen en luisteren naar een mooi kerstverhaal. Dit allemaal onder het genot van een hapje en een drankje.  Op 19 december zit heel Talma State aan een gezellig aangeklede kersttafel aan het traditionele kerstdiner.

Zaterdag 15 december komt de jeugd uit Oudega streetdancen in de Fûke.   Dit spectakel barst om 15 uur los. Hegemers kom kijken naar deze waaghalzen.

Langs deze weg willen wij graag iedereen fijne feestdagen toewensen

Vanuit Talma State een warme groet

Grytsje en Gelbrig