St. Jozefschool

11 december 2018

in St. Jozefschool

Burgemeester op school voor Nationaal Schoolontbijt.

Wat super leuk dat de burgemeester, Jannewietske de Vries, bij ons op school kwam ontbijten. Na ja ontbijten, dat heeft ze geprobeerd, maar door alle leuke en boeiende vragen die de kinderen van groep 7/8 van onze school en het Wraldfinster had bedacht kwam ze daar niet helemaal aan toe. De vragen werden door de kinderen op haar af gevuurd en op elke vraag gaf ze een duidelijk antwoord. Waar woont u, hoe ziet uw gezin eruit, wie is uw grote voorbeeld, vindt u zichzelf een goede burgemeester? bijvoorbeeld… Nou over die laatste vraag mochten wij oordelen en met dat wat wij zagen konden we rustig zeggen; wij hebben een hartstikke leuke en goede burgemeester!

De burgemeester kwam niet alleen bij groep 7/8 eten maar voordat ze aansloot aan het ontbijt in ons speellokaal deed ze nog een rondleiding langs alle groepen van de beide scholen. Wat werd het een leuke, leerzame en gezellige ochtend!

Namens kinderen, ouders en team van de St. Jozefschool wensen we iedereen hele fijne dagen en een goede start van het nieuwe jaar toe!

 

Sint Maarten viering op 11 november in de RK Sint Josefkerk 11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag. En wat waren er veel lichtjes in de Jozefkerk.Samen met het Jozef-kinderkoor zongen we de liedjes .Ook  hoorden en zagen we het verhaal van Sint Maarten. Daarna was het tijd om langs de deuren te gaan. Met onze mooie zelfgemaakte lampionnen!

MUSICAL MASTER GYSBERT II – De Pompeblêdspion

Groep 5 t/m 8 is op woensdag 14 november naar de super leuke musical ‘MASTER GYSBERT II – De Pompeblêdspion’ geweest. De kinderen van de bovenbouw maakten dankbaar gebruik van het aanbod wat ons werd geboden om naar het Theater in Sneek te komen. Het werd een prachtige muzikale morgen waarbij er af en toe behoorlijk gelachen kon worden. De kinderen van groep 5 en 6 kwamen met de auto naar Sneek; de kinderen van groep 7 en 8 zijn op de fiets gegaan. Dit om ons alvast een beetje voor te bereiden op de dagelijkse fietstocht naar het voortgezet onderwijs in Sneek. Op dinsdag 20 november gaan de kinderen van groep 7 en 8 nogmaals naar Sneek voor een excursie naar het modelspoormuseum.

Hieronder een kleine samenvatting van de musical: (Bron: www.gysbert.frl)

Master Gysbert en Juf Gijsje binne mei de hiele klasse op skoalreiske nei Sabeare, dat is in soarte fan bernebuorkerij op syn Frysk. Der binne spultsjes, aktiviteiten en ferskes sawol yn it Frysk as it Stedsfrysk. It liket in geweldich skoalreiske te wurden, oant bliken docht dat de eks fan Juf Gijsje (de bekende krimineel Vrolijke Frans) ûntsnapt is út de finzenis. Hy set alles op alles om Juf Gijsje werom te krijen en it ferbliuw yn Sabeare wurdt der net nofliker op. It ferhaal komt yn in streamfersnelling as de kriminelen in ûntdekking dogge dêr’t de Fryske taal wolris de  grutste ferliezer troch wurde kin.