Vorkje prikken met de burgemeester?

11 december 2018

in Overig nieuws, Verhalen

Nou graag!! En afgelopen donderdag 8 november was het zo ver. Het nationaal ontbijt met als bijzondere gast Jannewietske de Vries, onze kersverse burgemeester!! En de Sylboade was erbij….

Op het schoolplein stonden de kleuters van beide scholen samen met meester Willem en juf Marjan mevrouw de Vries al op te wachten met een vrolijk liedje. Langs een haag van kinderen liep ze al high fivend naar binnen. Wat iedereen natuurlijk meteen opviel was haar mooie ambtsketen. Ze liet ‘em graag zien en legde uit welke symbolen er op en aan de ketting vastzitten.

Eenmaal binnen kreeg ze van de beide schooldirecteuren en leerkrachten een uitgebreide rondleiding door de beide scholen. In elk klaslokaal nam ze even de tijd om met de juffen en de kinderen te praten. De mooie ketting bleef elke keer weer de aandacht trekken. Leuk om te zien. Na deze tour door het gebouw belandde ze in het speellokaal waar de groepen 7 en 8 haar op stonden te wachten. Er stonden statafels met, natuurlijk, voor iedereen een ontbijtje en daarnaast zagen we kaartjes liggen….

Marrit, Chloë en Iris hadden voor de burgemeester een heerlijk ontbijtje klaargemaakt. Na even een moment van stilte voor het eten begon mevrouw de Vries aan een ronde langs alle tafels voor een hapje en een vraag. Want daar waren die kaarten voor: de kinderen hadden van te voren wat vragen voorbereid. En die waren niet mis, eerlijk gezegd! Vragen over van alles en nog wat. Van favoriete voetbalclub (gelukkig de goeie) tot eetgewoonten, van wie is uw voorbeeld (burgemeester v.d. Laan) tot hobby’s en thuis. Dat ze in 1997 een Elfsteden kruisje heeft gehaald tot aan af en toe heerlijk Netflixen. Ze ging niks uit de weg en had overal een luid en duidelijk antwoord op. Ze is er trots op dat ze de eerste vrouwelijke burgemeester van SWF is. Mannen en vrouwen moeten gelijke kansen hebben want uiteindelijk moet iedereen kunnen worden wat hij of zij graag zou willen!! Wat hebben wij een leuke burgemeester!

Van eten kwam het natuurlijk niet echt met al die vragen….. Behalve af en toe een hapje tussendoor en een slok. Maar overal is aan gedacht. Ze krijgt van Ilona en Finn een kinderpostzegel tas aangeboden met allerlei Fairtrade lekkere dingetjes erin. Ja, de scholen zijn niet voor niets Fairtrade, toch? Ook was er nog een cheque van wel 50,- voor de kinderpostzegel actie. Hartstikke goed!!

En hierna gingen de kinderen weer terug naar hun lokaal en verder met de dingen van de dag. En het groepje bestaand uit de leerkrachten met de 2 directeuren en de burgemeester konden nu even rustig iets drinken en napraten. Een prachtige gelegenheid voor de schoolleiding om met de burgemeester te praten over de dingen die in en om de school spelen. Ja, ze is er nu toch! Ze luistert graag want dit is wat ze wil: contact met de mensen en weten wat er speelt. Zodat je daar weer op in kunt spelen……

Tot ziens mevrouw de burgemeester! Leuk dat u er was!

Agnes de Groot