Activiteiten Talma State

17 mei 2019

in Talma State

Beste inwoners van Heeg,

Goed nieuws !! Sinds een aantal jaren rijden wij vanuit Heeg/Blauwhuis met de Patyna Belbus. Met deze voorziening dragen wij wij aan de leefbaarheid in de dorpen op het platteland. De kosten lagen echter op een dusdang niveau dat de continuiteit van deze diensverlening in gevaar kwam. Wij zijn daarom in gesprek gegaan met de gemeente SWF . De gemeente vindt met ons dat de Belbus bijdraagt aan de leefbaarheid in de dorpen en belangrijk is voor inwoners van de dorpen in het kader van mobiliteit. De gemeente SWF heeft daarom besloten een subsidie te verstrekken zodat de continuiteit van deze dienst is gewaarborgd. Een mooi resultaat voor onze regio maar zeker ook voor onze enthousiaste vrijwilligers die iedere dag op pad gaan met de belbus.

Nieuwe expositie Foeke Kuiper exposeertvan april tot juni in Talma State. Naast mooie houtsnijwerken zijn er ook  prachtige schilderijen te bewonderen. Het is een bezoekje waard om deze exposite te bekijken op een mooie zondag of op een regenachtig doordeweekse dag.

Vrijdag 22 maart was het Nationale Pannenkoekendag. Samen met de basisschool, St Jozefschool en vrijwilligers Talma State hebben de kinderen heeeeel veel pannenkoeken gebakken.  Het was een drukte van belang.  Heel Talma State was in de ban van de pannenkoeken, en overal, in het Atrium, Biljartzaal, Anker en in de keuken waren de kinderen druk in de weer om de lekkerste pannenkoeken ooit te maken. Ook het uitserveren van de pannenkoeken deden de kinderen vol enthousiasme.

Kortom het was een dag die voor herhaling vatbaar is, het restaurant zat bommetje vol en de bewoners waren zeer tevreden en over de kwaliteit van de pannenkoeken maar ook over de geweldige bediening. Op 12 april, was de Fûke ‘s middags in de ban  van de Heechspringers, het was niet alleen dansen maar ook werden we door Nieske, de “juf” op mooie verhalen getracteerd.  Wat een prachtige middag.  Iedereen deed mee, Nieske, had het over hynders, en aaisikje, en iedereen moest er aan geloven, de benen om en om de lucht in, en je kon zien, de bewoners zijn nog vrij lenig. De dansen zodanig uitgevoerd, dat ondergetekende zich waande op een mooie binnenplaats van een oud kasteel.

Harm van der Meer fertelt Donderdag 9 mei, 15.00 in de Fûke Ik libben fan dirigint , muzykmaster, en minske man Harm van der Meer spile him ôftuskende skoallen, koaren en orkesten, tusken jonge en âlde minsken, yn doarp en stêd, en yn it iepen fjild. De minsken en de muzyk joegen him genôch stofom in tal ûnferjitlijke ferhalen en anekdoates op te skrieuwen en te fertellen.  Entree 5 euro, inclusief kofje en of thee.

Optreden Trits Optreden met muziek uit de jaren 50,  10 mei om 15.00 in de Fûke, entree 5 euro, inclusief koffie en of thee.

Lekker Ite U kunt donderdag 16 mei 17.00 weer aanschuiven in de Fûke. U kunt zich nog opgeven tot en met maandag 29 april. Van harte welkom!

Voorjaarsmarkt Talma State Vrijdag 17 mei  van 14.00 tot 17.00.  Gezellige voorjaarsmarkt, met veel kraampjes, oliebollen, kinderhoek, en een verwenhoek. En niet te vergeten het draaiend rad.  U komt toch ook?

Driedaagse diversiteit Dit is een heel breed begrip, je hebt diversiteit in afkomst, cultuur en diversiteit in gevoelens. Wij in Talma State willen in deze drie dagen ingaan het thema LBTI, deze letters staan voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender. Wij willen hier wat nader op ingaan. Ook willen we een middag, de bewoners verwennen met en Hollandse hapjes maar ook Irakese hapjes. Gemaakt door onze vrijwiligster die al jaren in nederland woont en ons kennis wil laten maken met haar cultuur.

Koffiedrinken en start van de driedaagse Diversiteit

Start 22 mei om 10.00 in de Fûke,  om 15.00 de Regenboogquiz

23 mei 15.00 Samendag met lekkere hapjes

24 mei 15.00 De afsluiter met: Wie van de Drie,  met een prominent panel dat gaat uitzoeken “Wie is de homo”

Optreden, Muziek in huis, Duo Verdus

Sopraan: Marijke Groenendaal

Harp: Cala BosMarijke Groenendaal – sopraan Carla Bos – harp

Zondagmiddag 26 mei om 15.00 in de Fûke, vrije entree

Met een vriendelijke groet vanuit Talma State

Grytsje Paulusma