St. Jozefschool

11 juni 2019

in St. Jozefschool

Afsluiting muzieklessen . Elk jaar wordt een deel van het cultuurbudget van de school uitgegeven aan professionele muzieklessen. Deze lessen worden door juf Reinou gegeven. Juf Reinou neemt altijd veel verschillende dingen mee naar de muziekles. Van stokken waar de kinderen ritmes mee kunnen tikken, triangels, bekkens, trommels, schudeieren en sambal ballen. De kinderen hebben tijdens deze lessen veel plezier. De liederen die, met behulp van de accordeon, worden aangeleerd zorgen altijd voor veel enthousiasme. Helaas is het einde nu weer gekomen van deze zeer leerzame lessenserie. Als afsluiting laten de kinderen de lievelingsliederen en opdrachten horen en zien tijdens het open podium aan de ouders.

Flip de beer. Laat het mooie zomerweer maar komen, want Flip, onze logeerbeer is er met zijn nieuwe kleding helemaal klaar voor. Bedankt lieve beppe Suze Huitema , Flip en alle kinderen van groep 1 en 2 zijn er heel erg blij mee!

Moederdagcadeau Dit jaar een mooi hart met daarin een potje zelfgemaakte scrub. Kringgesprek: Juf: “Was je moeder blij met het cadeau?” Kleuter: “Mijn moeder vond het een potje bruine schijt.” Ja , als juf krijg je heel wat te horen.

Ajax. Juf: Jammer dat Ajax heeft verloren. 2 kleuters: “Niet erg hoor, wij zijn toch lekker voor Heerenveen.”

Alle kinderen van groep 7/8 geslaagd voor het praktisch verkeersexamen! Op woensdag 15 mei hebben de kinderen van groep 7/8 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. In groepjes van 2 werd er een parkoers afgelegd door het verkeer van Sneek. De kinderen kwamen diverse situaties tegen waarbij ze de verkeersregels moesten toepassen en een keus moesten maken. Naar rechts kijken, achterom kijken, hand uit steken, voor sorteren, verkeersborden lezen, van de fiets stappen voor het voetgangers gebied, stoppen voor het rode stoplicht, allemaal situaties die ze onderweg tegen kwamen. Het werd een prachtige dag; fietsen, kijken in het huis van meester Paul, spelen bij de molen van IJlst en de fontein, en uiteindelijk horen dat iedereen is geslaagd!!! Gefeliciteerd kinderen van groep 7/8! Met een vertrouwd gevoel kunnen de kinderen van groep 8 volgend jaar naar het voortgezet onderwijs in Sneek fietsen…

Voorlichting ‘dode hoek” Voor het praktisch verkeersexamen werden de kinderen ontvangen in de voorlichtingswagen van de chauffeursvereniging Friesland. In een korte instructie werd de groep verteld over de ‘dode hoek’ en de diverse gevaren in het verkeer. Een chauffeur liet in de vrachtwagen en er buiten zien waar je rekening mee moet houden. Voor iedereen een waardevolle en leerzame voorlichting die de kinderen meenemen bij hun deelname aan het verkeer