Nieuws vanuit Talma State

10 juli 2019

in Talma State

Beste inwoners van Heeg,

Het is al weer de 18 van de maand, en laatste dag van inleveren kopij, aangezien mijn computer wat storingen vertoont, hoop ik een dag later het nog te kunnen inleveren. Er is weer van alles gaande geweest in Talma State. Ik wil u graag meenemen naar de driedaagse Diversiteit.  Op de dagen 22,23, en 24 mei stond Talma in dit teken. De regenboog vlag hoog in top, het zal u niet ontgaan zijn. Diversiteit kan van alles zijn, taal, cultuur, homosexualiteit. Wij hebben ons bezig gehouden met cultuur en homosexualiteit.   Op de eerste dag hebben we samen gekeken naar de documentaire, de roze loper. Daarna samen in gesprek geweest, en kwamen er bijzondere verhalen naar voren. De tweede dag, was in het teken van cultuur. Nagam, vrijwilligster in het winkeltje heeft ons allemaal verwend met Irakese hapjes, zeg maar een complete maaltijd.  Iedereen was voldaan, en hoefden ‘s avonds niet meer te eten. De derde dag, kwam Tumba, en samen met vier prominente Talmanezen, hebben zij de quiz, Wie van de drie, met het thema,  “Wie is de echte homo” een groot succes,  voor het voetlicht gebracht.  Kortom, drie prachtige dagen, ook om er achter te komen, dat tolerantie in Talma State ook net zoals de vlag hoog in top was.

Bewegen met Sonja om 15.00

1 juli,15 juli, 12 augustus en 26 augustus

Bewegen met Dennis om 16.00

De laatste woensdag van de maand (juli en augustus heeft Dennis vakantie)

Nieuwe exposant in Talma State Annie Bosma Nijdam is in de maanden juli, augustus, en september onze exposant. Graag wil ze zich even voorstellen aan u.

Ik ben in de Hommerts/Jutrijp opgegroeid. Tekenen en schilderen is altijd mijn passie geweest. Vooral het schilderen met acryl en het aquarellen hoort bij mijn leven. Het schilderen van bloemen en stillevens blijven mij inspireren. De kleuren zijn oneindig en door talloze composities raak ik nooit uitgeschilderd. Diverse keren heb ik een prijs gewonnen bij de tentoonstellingen van “Waterballet” te Grou. Ook heb ik in de afgelopen jaren zo nu en dan lesgegeven. Door regelmatig te exposeren in openbare gebouwen zoals: bibliotheek, gemeentehuis, verzorgingstehuizen en restaurants kunnen anderen genieten van mijn werk. Ook bij deze wens ik u veel kijkplezier.  Talma State is geopend van 9.00 tot 20.00 ‘s avonds.

Tuinconcert Crescendo Talma State

Dinsdag 2 juli om half acht, in de tuin, of voor op terras.

Bingo

Donderdag 4 juli en 22 augustus om 15.00 in de Fûke

Onze nieuwe teamleider

Vanaf 1 juni, is Froukje Pelsma, werkzaam in Talma State als teamleider, zij gaat zorg, welzijn en facilitair onder haar hoede nemen.  Froukje woont dicht bij, namelijk in Woudsend.  Dus bijna een thuiswedstrijd.  Zij heeft er heel veel zin in, en haar eerste indruk was positief, zowel Talma State als het dorp Heeg.

Terras Anker, weer spik en span

Samen met de medewerkers van het Anker, hebben de bewoners, vaak toegekeken, het terras weer helemaal onkruidvrij gemaakt. De plantenbak is weer op zijn oude stekje terug. En zit vol met biologische, aardbeitjes, kool, radijsjes.  En er is zeker al van gesmuld.  En de laatste dagen is er zelfs buiten gegeten. Dat maakt dat er nog een boterhammetje extra naar binnen wordt gewerkt. En dat is alleen maar mooi.