London-reis palingaak in beeld

5 november 2019

in Palingaak

 

Vrijdag 8 november vanaf 19.30 uur in It Heechhûs

Op vrijdag 8 november heeft Plaatselijk Belang de bemanning van de palingaak uitgenodigd. Zij zullen verslag uitbrengen van de schitterende tocht, die de palingaak van 15 juni tot 9 juli naar London heeft gemaakt. De bemanning is aanwezig om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Het eerste deel van de avond zal gevuld zijn met de geschiedenis van de palinghandel op London en de voorbereidingen voor de reis dit jaar. Na de pauze zal een beeldverslag worden gegeven van de heenreis, alles wat in London is gebeurd en over de terugreis. Natuurlijk staat de avond in het perspectief van die stoere mannen, die onder veelal barre omstandigheden paling vanuit Sudwest Fryslân naar London vervoerden. Deze avond gaan we graag in gesprek over de betekenis van de palinghandel voor Heeg en hoe we daar de komende jaren verdere invulling aan kunnen geven. We staan open voor suggesties, contacten en ieders support.

Iedereen is van harte uitgenodigd !!!!