WSH Nieuwsbrief oktober 2019

26 november 2019

in Water Sportvereniging Heeg

Het seizoen loopt op zijn einde. Diverse Nederlandse kampioenschappen zijn verzeild en de WSH heeft de Verenigingscompetitie District Noord (zeilwedstrijden tussen verenigingen uit Fryslân, Groningen en Drenthe) gewonnen. In oktober wordt nog even gezeild en dan start het winterseizoen met; ja alweer winterzeilen en cursussen. Aan een winterprogramma wordt gewerkt dus er blijft van alles te doen, hou dus onze site www.wsheeg.nl in de gaten.

Vaarcursussen
Ook deze winter organiseren we weer diverse cursussen zoals:
– Vaarbewijs 1 (Wordt op de woensdagavond gegeven)
– Vaarbewijs 2
– Marifoon
– TKN (Theoretische Kust Navigatie)
De cursussen zijn bedoeld voor eenieder die zijn vaarbewijs, marifooncertificaat of TKN-bewijs wil halen en/of zijn theorie op peil wil brengen. De gemiddelde cursusduur is 5 avonden. Meer informatie staat op de website en aanmelden kan via formulieren op dezelfde website.
Vanaf eind oktober, locatie It Sylhûs en info op www.wsheeg.nl

 

 

Nederlands Studenten Kampioenschappen Zeilen
In het eerste weekend van oktober is de WSH weer het wedstrijdcomité voor de Nederlandse Studenten Kampioenschappen zeilen, dit jaar georganiseerd de Groninger Studenten zeilvereniging Mayday (GSZ Mayday) vanuit Stayokay Heeg. Voor meezeilen moet je student zijn, wil je meehelpen in het wedstrijdcomité als vrijwilliger dan hoef je alleen maar enthousiast te zijn en ben je van harte welkom!
Vrijdagavond 4 t/m zondag 6 oktober, Stayokay en Hegemer Mar.

 

Eredivisie zeilen 2019
Dit jaar kent de Eredivisie zeilen een andere opzet dan voorgaande jaren. Was het in de vorige jaren verdeeld over meerdere weekenden van drie dagen, dit jaar wordt er alleen gezeild op 5 en 6 oktober in Muiden en het enthousiaste en team van de WSH heeft zich weer ingeschreven.
Het zijn veel korte races met standaard boten op één wedstrijdbaan wat het leuk maakt en goed te volgen is, ook via internet. Op de WSH site zal een verwijzing naar die site staan.
Zaterdag 5 en zondag 6 oktober, Muiden.

 

Winterzeilen 2019/2020
Voor het zesde jaar op rij organiseert de WSH weer ‘Winterzeilen’ voor haar leden in Polyvalken van Hoora Watersport die ook deze winter weer voor de WSH boten zeilklaar houdt. Er zullen 6 zondagen, steeds de eerste van de maand, worden gezeild van +/- 10:00 uur tot 13:00 uur. De nazit met warme soep en een hartversterkertje hoort daar ook weer bij.
Meer informatie en een aanmeldformulier staan op de website.
Data: 6 zondagen vanaf begin november t/m april, Hegemer Mar.

Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de website: www.wsheeg.nl