Bridgeclub Heeg

20 december 2019

in Bridgeclub Heeg

In januari start de Bridgeclub Heeg met een nieuwe bridgecursus

Voor de éénendertigste keer is de Bridgeclub Heeg begonnen aan een nieuw speelseizoen. Zaterdag 21 september hebben wij als club het dertig jarig jubileum van onze vereniging  gevierd op het partyschip de Klifrak, een mooie boottocht, een lekkere barbecue en nog varend een aantal partijen gebridged: een “bridgedrijf”. In ons midden een aantal spelers/sters die in 1989 bij het begin van de club al op de ledenlijst stonden.

Veel verenigingen hebben te kampen met een daling van het aantal leden, o.a. door vergrijzing. Door dit probleem is de bridgeclub in IJlst al gefuseerd met een club in Sneek. Wij zijn de competitie gestart met 8 paren in de A lijn en 9 paren in de B lijn. Bovendien twee nieuwe leden uit Heeg in de club. Met dit aantal zijn wij als bestuur blij.

Wat ons nog vrolijker stemt is dat een aantal mensen in Heeg interesse heeft getoond voor de bridgesport en daarom gaat de Bridgeclub Heeg weer een bridgecursus organiseren. Deze cursus start in januari en duurt tot eind maart of eind april, afhankelijk  of er gekozen wordt om iedere week te oefenen of om de veertien dagen. De volgende mogelijkheden worden voorgesteld: Dinsdagmiddag iedere week, donderdagmiddag of donderdagavond, maar dan om de veertien dagen. Het tijdstip wordt in overleg met de cursisten vastgesteld. Het cursusgeld bedraagt 25 à 30 euro.

Als u van spelletjes houdt is dit een unieke kans om kennis te maken met bridge. U kunt daarna lid worden van de Bridgeclub Heeg. Volgens bridgers uit de omgeving heeft Heeg een heel gezellige club waar de sfeer heel gemoedelijk is en niet met het mes op tafel wordt gespeeld. Van september tot april wordt er om de twee weken in it Heechhûs competitie gespeeld.

Voor meer informatie  over de cursus en opgave kunt u contact opnemen met:         Renske van Werf

 

A-lijn: % B-lijn: %
Renske van der Werf, Domien Flapper 333 Annelies de Vries en Hessel Huismans 336
Ineke Schippers en Hennie Tjaarda 325 Riet Visser en Bettie Tienstra 325
Barbera Smit en Froukje Veldhuis 318 Aukje Toornstra en Franck Bierens 317
Douwe en Louise Heeringa 314 Paul Brenninkmeijer en Bert van Kapel 294
Christel en Wiebe Bosma 282 Aagje Visser en Lies Altenburg 291
Hetty en Durk Keegstra 279 Dieuwke en Hylke Schrale 287
Leo Rinia en Maurits Flapper 272 Tjitske Gritter en Lonny Dijkstra 283
Vera Meijer en Vronie van Zanten 269 Ben ter Veen en Nynke Hoekstra 278
Lida Sixma en Mariet Swart 256