St. Jozefschool

18 maart 2020

in St. Jozefschool

Roedels

Een droedel is een tekening gemaakt van woorden. Je gebruikt geen lijnen maar gebruikt woorden om de lijnen te maken. Dit is een creatieve manier om de woorden van de nieuwe spellings-categorieën nogmaals goed in te oefenen of om de woorden die fout geschreven zijn goed op te slaan in de hersenen. Doordat de kinderen de woorden meerdere keren opschrijven ontstaat er een goede verbinding in de hersenen en blijft het woord beter hangen.

Deze afwisselende techniek ten opzichte van de spellingswerkboeken is een mooie aanvulling op het spellingsonderwijs. Tevens werken we dan ook aan lees- en schrijftechnieken en aan de creatieve ontwikkeling van de kinderen. Deze creatieve manier van verwerken van de woorden is bij de kinderen zeer populair. Ze werken er met veel plezier aan. Dit mooie voorbeeld is gemaakt door Teake uit groep 6.

 

Kleintje carnaval in de kleuterklas

Clowntjes tekenen en plakken en heerlijk verkleden in de poppenhoek. Even lekker gek doen en natuurlijk in de polonaise. Voor de kleuters mag het elke dag wel Carnaval zijn. Alaaaf!!!

Carnaval 2020

Valentijnsdag, 14 februari, stond bij ons in het teken van Carnaval. De St Jozefschool werd door de kinderen van onze school omgedoopt tot “De Feestende Chick Wings” school. Een naam die met een stemronde van alle leerlingen werd gekozen. Ook werd tijdens deze verkiezingen de Prins(es) carnaval 2020 gekozen. Om 9 uur in de morgen werd Prins Bas de eerste voor één dag de baas van de school. Het werd een zeer feestelijke dag waarbij er werd gedanst, gezongen en gefeest. Iedereen was prachtig verkleed. Om 11 over 11 las Prins Bas de Proclamatie voor waarin de regels van het feest en van het hof werden voorgedragen gevolgd door drie keer een Alaaaaf…  Tijdens het feest en de play-backshow werd de mooist verklede jongen, meisje en ouder uitgekozen. Ook werd er gekeken naar de best feestende jongen en meisje. Alle 5 prijswinnaars werden in het zonnetje gezet. Tot afsluiting werd er nog één maal de polonaise gedanst waarna prins Bas de sleutel van de school weer inleverde.

Gedichten in groep 7/8

De kinderen van groep 7/8 hebben gewerkt aan het maken van mooie gedichten. In de lessen taal stond het thema “Geluk” centraal. De kinderen hebben nagedacht over hoe geluk er voor hun uitziet. Al deze gedachtes zijn in een gedicht op papier gezet. Voor de één is dat familie en voor de andere bijvoorbeeld lekker sporten. De gedichten zijn met de computer bewerkt en op een groot papier gedrukt waarna er met verf en wasco een prachtige tekening werd bij gemaakt. De kinderen van groep 7/8 hebben tijdens “podium”; het presenteren voor alle kinderen en ouders van onze school, hun gedichten voorgelezen en hun tekeningen laten zien.