Welkom Barbera!!

18 maart 2020

in Verhalen

Misschien kunnen jullie je nog herinneren, dat wij van de redactie een paar maanden geleden een oproep in de Sylboade hebben gedaan. We hadden dringend versterking van onze gelederen nodig!! Met z’n viertjes is het een aardige kluif om de Sylboade telkens mooi en op tijd bij jullie op de deurmat te krijgen!! (met dank daarbij aan al onze vrijwilligers die steeds maar door weer en wind daarvoor erop uit trekken!)

Maar zie daar!! Als de nood hoog is…..Bij een gezellig praatje kwam een en ander naar voren en zo gaat het balletje rollen. Om een lang verhaal kort te maken: wij dachten aan Barbera en Barbera dacht aan de oproep!

Ze zat er zelf al over te peinzen. De computerkennis heeft ze ruimschoots in huis. Daar heeft ze een tijd geleden op het werk veel bloed, zweet en tranen in gegooid en sindsdien zitten er niet zoveel geheimen meer in zo’n PC voor haar. Ze maakt immers ook regelmatig een nieuwsbrief, dus ja… En sinds begin 2019 is Barbera pensionado. Gelukkig heeft ze nog wat tijd voor ons over. Hoera, het past allemaal in elkaar!!

De oplettende lezertjes onder ons hebben Barbera Smit al eens “ontmoet” in november 2017 toen ze De Veer schreef. Daarin wordt duidelijk dat ze best vaak verkast is én dat ze nou niet bepaald haar hele werkende leven op dezelfde stoel achter hetzelfde bureau heeft gezeten!

Ze is verpleegkundige. Maar wel eentje met een hoop extra opleidingen en zoals het toen heette: aantekeningen. Zo werd ze bijvoorbeeld in de kraamzorg op een gegeven moment leidinggevende en ging prompt een post HBO Management opleiding volgen. Een bekende kreet is: als de ene deur dicht gaat, gaat een andere weer open. Barbera werd op non actief gezet en toen is ze maar interim manager geworden bij verschillende instanties, vooral in de thuiszorg en de kraamzorg. Gewoon doen dus! Leuke timing trouwens dat non actief als je net je nieuw gebouwde huis opgeleverd krijgt…. Later heeft ze ook nog cursussen en workshops aan huis gegeven, maar vorig jaar was het wel klaar. Heerlijk met pensioen. Genoeg te doen trouwens.

Ze is wedstrijdleider van de bridge club na een aantal jaren voorzitter geweest te zijn. En ze heeft in het bestuur gezeten van het Heechhûs. En de tuin rondom het Heechhûs doet ze trouw samen met Helma de Roos en Karin Bleeker. Dan is er nog het bestuur van Project-7-blad, een stichting die mensen wil meenemen in de bewustwording van allerlei eetbare kruiden enzo uit de natuur. De naam is geestig gekozen: zevenblad is absoluut niet uit te roeien
(geloof me!!) en zeker wel eetbaar. Voor deze stichting maakt ze 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Daarnaast is er altijd nog haar hond Beitske waarmee ze lange wandelingen maakt in het Heempark. En dan is er natuurlijk ook nog de trekzak.

Dus ja: de Sylboade kan er heus nog wel bij…

Welkom, Barbera!!

Agnes de Groot,

namens de redactie van de Sylboade