Nieuws van Plaatselijk Belang Heeg

9 april 2020

in Plaatselijk Belang Heeg

Beste dorpsgenoten,

Het is april 2020, het voorjaar begint en we maken ons op voor het seizoen. De hele winter zijn we in het dorp druk bezig geweest met het bedenken van allerlei plannen en staan we te popelen om weer aan de slag te gaan. Zoals elk voorjaar ontwaakt Heeg uit de winterslaap. Zo gaat het hier in Heeg al jaren. Heel even leek het ook dit jaar weer zo te gaan.

Echter is de realiteit nu heel anders. Het lijkt erop dat we nog even door kunnen slapen, helaas met een slechte droom. Al maanden lang volgden wij het nieuws uit de hele wereld over het coronavirus. Het leek nog ver van ons bed. Helaas heeft het virus nu ook Nederland bereikt en (op dit moment van schrijven) is het nog moeilijk in te schatten hoe we er voor staan wanneer deze Sylboade bij u op de deurmat valt.

Eén ding is zeker, we zullen ons allemaal aan moeten passen en elkaar niet zo vaak ontmoeten zoals we dat in het voorjaar gewend zijn. Vanuit plaatselijk belang hebben we uit voorzorg al een hoop geannuleerd en de jaarvergadering uitgesteld tot een nog onbekende datum. We vinden dit heel erg jammer, maar het is nu van belang dat we met zijn allen er voor zorgen dat we gezond blijven. Het is een hele vreemde situatie, dat juist in tijden wanneer men elkaar nodig heeft , we elkaar het liefst zouden opzoeken en steunen, dit voorlopig niet kan.

Maar we weten ook dat het juist de Heegemers  zijn die altijd voor elkaar klaar staan en samen hier weer  een oplossing in zullen vinden. Een boodschapje voor de buren, hulp met het schrijven van een mail, een rondje met de hond van een ander of de container aan de weg. Eenvoudig lijkende klusjes die toch heel waardevol kunnen zijn. Heb je een leuk initiatief om elkaar door deze onzekere tijd heen te helpen, laat het ons dan weten, dan gaan we er mee aan de slag.  Is er hulp voor jezelf of een  ander nodig, bel dan gerust even met Plaatselijk Belang. We hebben een heel groot netwerk, wellicht is de hulp dichter bij dan je denkt.

Het bestuur PBH