Bridgeclub Heeg

14 mei 2020

in Bridgeclub Heeg

Corona, corona corona is alles wat de klok slaat, het nieuws staat er bol van en iedereen heeft te maken met de anderhalve meter maatschappij en maar handen wassen en nog eens handen wassen. Activiteiten in Nederland liggen grotendeels stil zoals ook bridgeclub Heeg. Sneu voor de bridgers, sneu voor It Heechhûs. We waren net zo lekker op dreef. In het najaar twee nieuwe leden, in het voorjaar twee nieuwe leden en Ineke die een groepje geïnteresseerden bridgelessen gaf. Het idee is dan om in de zomer met elkaar te oefenen en in september op de club te gaan spelen. Nou we kunnen het dus wel op onze buik schrijven.

Zie je het voor je 1,5 meter van elkaar zitten bridgen? Dan hebben we dus al tafels van 3 bij 1,5 nodig die dan ook nog weer ver genoeg uit elkaar moeten staan om ook op gepaste afstand te blijven van de andere spelers. Daarbij moet je dan na elk spel je handen gaan wassen, voor eigen bescherming en die van de ander die na jou aan die tafel komt spelen en de kaarten weer in de hand nemen.

En het mag uberhaupt op dit moment niet eens, want we mogen niet met zoveel mensen bij elkaar zijn.

Daarbij is de gemiddelde leeftijd van de bridgers hoog genoeg om met zijn allen in de risicogroep te vallen, dus thuisblijven is het devies.

Geen bridge voorlopig, geen idee voor hoe lang. Tot 1 september, tot 1 januari . . .? Wie zal het zeggen. We kunnen in deze niet vooruitblikken.

Het bestuur heeft besloten dat er geen promotie of degradatie is en dat er dit seizoen geen kampioen wordt benoemd. Ik ben het hier helemaal mee eens.

Toch nog maar even de laatste stand. We hebben op 5 maart de 5e zitting van de tweede ronde gespeeld.

We hopen op spoedig betere tijden. In de tussentijd maar bridgen op de computer.

Geniet van het voorjaar en blijf gezond. Het weer zit ons mee, ga naar buiten wandelen of in de tuin werken, dat is volgens mij de beste remedie voor iedereen. Het versterkt je immuunsysteem en in de natuur kun je in het moment zijn en alles even van je af laten glijden.

♥groet, Barbera Smit