Bijzondere exposities in de kunsthoek bij de VVV

23 juli 2020

in Aankondigingen

Voor het tweede jaar is er deze zomer weer een kunsthoek achterin de VVV. De kunsthoek is altijd vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van de VVV: doordeweeks van 10-17 uur en op zaterdag van 10-13 uur.

 

De spits wordt afgebeten door Lucas Foekema. Naast zijn werk als pastoraal medewerker bij de katholieke kerk in Heeg is hij in zijn vrije tijd een gepassioneerd schilder. Hij werkt meestal met acrylverf. Hij heeft een veelzijdige stijl (kleurrijk versus ingetogen) en hij schildert vooral “wat hij leuk vindt”. Naast de schilderijen zijn er tevens enkele objecten van Ria Boerman te spotten. Beide te zien tot half juli.

Vanaf half juli exposeren Sanita van der Veen (foto’s) én Happy van der Heide hun werk (visleer/vilt).

Happy van der Heide (Sneek) kwamen we op het spoor toen we zochten naar kunstenaars die met vishuiden werken. Paling is immers de bron voor het ontstaan van Heeg. Happy verwerkt verse vishuiden tot prachtig visleer; speciaal voor deze tentoonstelling is zij aan de slag gegaan met de huiden van paling die Freerk Visserman ving. Duurzaamheid ten top. Van het visleer maakt zij vervolgens sierlijke objecten als armbanden, tassen en kunstpanelen. Het hele maakproces heeft ze in een beeldverhaal vastgelegd. Daarnaast is er ook ander werk van haar te zien, zoals vilt.

 

De foto’s van Sanita van der Veen zijn kleurrijk.

Naast foto’s van Heeg en Friesland is er ook ander werk van haar te bewonderen. Ze probeert echt de kijker het beeld in te trekken.

Leuk om Heeg door de lens van een fotograaf te zien.

 

 

Van Sanita en Happy is al hun werk ook te koop, dus als je ook nog een leuk cadeau zoekt … ga kijken.