Voorwoord

7 januari 2021

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Met de r in de maand gaan we de laatste periode van dit jaar in! Sinds kort kan het ook alweer brr zijn. Het moge duidelijk zijn dat de winter is begonnen, maar zal het nog wel even wachten zijn op sneeuw en ijs. Zal het er deze winter dan toch echt van komen? Wat zou het weer fijn zijn om te kunnen genieten van sneeuwpoppen maken en schaatstochten maken over de Poelen. Ach… wat zien we toch uit naar betere tijden, toch? De afgelopen maanden zijn voor mijn gevoel snel voorbijgegaan, maar echte hoogtepunten van leuke uitjes of evenementen hebben we moeten missen. Ik denk dat bijna iedereen dit gevoel wel heeft door de aanhoudende corona pandemie. Maar er zijn ook mensen die echt een dieptepunt meemaken. Voor diegene hoop ik dat het snel beter gaat en hulp weten te vinden bij de juiste instanties om het leed toch enigszins te verzachten. Geen werk meer, eenzaam voelen, zelf (of familie leden) besmet met corona zijn of zelfs een dierbare verloren hebben door corona… het zijn dan donkere dagen.

Met de kerst in het vooruitzicht hopen we dat de vele lichtjes verlichting kan bieden. De lichtjes in de kerstboom of een kaarsje die je opsteekt voor iemand. Welk lichtje het ook is, maar jij kan ook lichtje zijn door aan iemand een helpende hand te bieden! Laten we naar elkaar om blijven kijken.

Sinterklaas is alweer op de terugweg naar Spanje, maar wat hebben we het leuk gehad met die goed heiligman. De kinderen van Heeg hebben een bezoek van hem en zijn pieten gekregen op school. En wij hebben ongelofelijk veel mooie kleurplaten gekregen voor de Sylboade Sinterklaas kleurwedstrijd! Kijk snel verderop in dit blad voor de prijswinnaars!

Tot slot nog een redactioneel puntje: de volgende Sylboade is de speciale wintereditie die voor januari en februari geldt. Dit nummer verschijnt 26 januari 2021. Houd hier dus rekening mee wanneer u iets wilt indienen om geplaatst te krijgen in de Sylboade.

Hele fijne kerstdagen en een gezond en fijn 2021!!

Marcel Langeland

(voorzitter)