Cursus Gezonde Leefstijl

5 maart 2021

in Aankondigingen

Wilt u aan de slag met uw gezondheid?

Dan biedt de Cursus gezonde leefstijl ondersteuning!

Het programma voor gezonde leefstijl: Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

In het nieuwe corona-tijdperk is het erg belangrijk gebleken om te zorgen dat je niet te zwaar bent en in goede conditie.

Vanuit het gezondheidscentrum in Heeg proberen we al een aantal jaren gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen. Eerst hebben we op ons eigen initiatief een project voor mensen met diabetes gedaan samen met de fysiotherapeuten en de diëtiste. Toen 2 jaar geleden een begin werd gemaakt om leefstijlverandering meer gestructureerd aan te bieden zijn we een van de eerste (proef-) praktijken geweest. Ondertussen is het helemaal ingeburgerd. We gaan werken met een andere leefstijlcoach.

Het streven naar een gezonde leefstijl past heel erg bij de  “Blue Zone” gedachte die we in deze regio na willen streven. Gezond oud worden door een combinatie van gezond eten, veel sociale contacten, beweging en een groene omgeving.

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je overgewicht (BMI tussen 25-30) en daarbij een hoge bloeddruk, hoog cholesterol of diabetes, of heb je ernstig overgewicht (BMI >30)? Dan kan de huisarts of praktijkondersteuner jou verwijzen naar een leefstijlcoach. Leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Een leefstijlcoach kan je helpen daarin keuzes te maken en in actie te komen. De leefstijlcoach helpt je om een doel te formuleren en concrete stappen op weg daar naar toe te zetten.

Je kunt kosteloos deelnemen aan de GLI, het wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico. Deelname is niet vrijblijvend, er wordt verwacht dat je alle bijeenkomsten (± 1x per maand) aanwezig bent en ook zelf tussen de bijeenkomsten door actief aan de slag gaat met de door jou zelf geformuleerde verbeterstappen. De cursus duurt 2 jaar en bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Er wordt rekening gehouden met het in acht nemen van de 1,5 meter en de hygiënemaatregelen. Dit kan in overleg met de deelnemers eventueel ook digitaal. Tijdens de bijeenkomsten zal er aandacht zijn voor voeding, beweeggewoontes, stress, tijdmanagement, slaap en gedragsverandering. De cursus wordt gegeven in Heeg.

Meer informatie over de GLI vind je op www.ketenzorgfriesland.nl.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meedoen? Of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Ellen van der Veen via het emailadres: email hidden; JavaScript is required of met de huisarts en/of praktijkondersteuner van huisartsenpraktijken Gietema & van Kapel of Schadenberg & Verdenius te Heeg.