Nieuws vanuit Talma State

7 december 2010

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Wat gaat de tijd toch snel, zo hebben we het over de zomervakantie, is Sinterklaas al weer op reis naar Spanje en gaan we nu bedenken wat we met het kerstdiner gaan eten.

We hebben de afgelopen periode verschillende activiteiten gehad en deze waren goed bezocht ook door mensen van buiten Talma en dat stellen we zeer op prijs en het is in mijn ogen ook een goed teken. Talma State wil openheid uitstralen ook naar derden, en dat blijkt steeds meer te werken.Het nieuwe gedeelte is ondertussen aardig bezet, op het moment van schrijven wonen er 18 bewoners en dat is hartstikke mooi. Er is nog plaats genoeg en we hopen dat deze appartementen ook spoedig worden bezet.

Aangezien we steeds meer gaan uitbreiden met zorg, huishouding en welzijn is er meer personeel nodig. Personeel blijkt schaars op de markt, er is over het algemeen binnen de zorgsector personeel nodig en dan is er veel keus voor werkzoekenden. Het blijkt dat de zorgverlening een slecht imago heeft, maar neem van mij aan, het is bijzonder werk in de gezondheidszorg. Er is geen dag hetzelfde, iedere dag is opnieuw een uitdaging. Binnenkort komt hierover een serie op tv Fryslân, ook Talma State zal hierin voor komen. Nellie Koenen heeft laten zien hoe bijzonder het werken in de zorg is. We zullen middels affiches in Talma State hier kenbaarheid aan geven.

Het betekent op dit moment dat ik een groot beroep doe op onze huidige medewerkers en dat wordt heel goed opgepakt. Een groot compliment is daarom zeker op zijn plaats.

Daarnaast kunnen we meer vrijwilligers gebruiken en dan gaat het op dit moment met name om de begeleiding op de dagbesteding ’t Anker. Vanaf 15 november gaan we 5 dagen per week open in plaats van 3 1/2 dag. Vanaf januari volgend jaar gaan we ook het weekend open, eerst alleen ’s morgens. Dus beste dorpsgenoten heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk dan hoop ik dat u contact op neemt zodat we wat kunnen afspreken. U kunt eerst ook een keer vrijblijvend mee draaien om te kijken of het iets voor u is.

Ook voor het restaurant kunnen er nog wel wat vrijwilligers bij en dan met name voor het weekend.

Vanuit Talma State wensen we een ieder

fijne feestdagen en alle goeds voor 2011

Vriendelijke groeten,

Foekje Bakker