Nieuw: Filmhuis Heeg

25 januari 2011

in Evenementen

Na Sneek, Bolsward en Workum nu ook in Heeg!!!

Heeg gaat starten met een filmhuis: Filmhuis It Heechhûs. Films die de grote bioscopen niet halen, maar die je eigenlijk wel gezien moet hebben. Het Filmhuis It Heechhûs kiest uit genomineerde films van 2010 van Europese makelij. Om te polsen of er genoeg belangstelling is gaat het Filmhuis begin dit jaar 3 maandagavonden van start één keer in de maand, te beginnen op maandag 28 februari 2011.

Noteer in uw agenda:

  • Maandag 28 februari om 20.00 uur: Das Weisse Band van Michael Haneke
  • 28 maart 2011 om 20.00 uur: Los abrazos Rotos van Pedro Almodovar
  • 18 april 2011 om 20.00 uur: nog niet bekend

kosten kaartje: € 5,00

Das weisse Band

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.
Regie: Michael Haneke

Los abrazos Rotos

Na een ernstig auto-ongeluk raakt regisseur Mateo Blanco zijn zicht en zijn geliefde kwijt. Hij trekt zich terug en onder zijn nieuwe pseudoniem Harry Caine werkt hij aan filmscripts. Op een dag krijgt Mateo te horen dat zijn voormalige producent Ernesto Martel overleden is. De dood van deze vroegere rivaal brengt diep weggestopte gevoelens aan de oppervlakte. Hoewel ze zakenpartners waren, bracht hun concurrerende liefde voor actrice en call-girl Lena destijds het allerslechtste in hen naar boven. De herinnering aan deze geschiedenis plaatst Mateo s huidige leven in een heel ander perspectief.
Regie: Pedro Almodovar