‘Heech’ niveau op Benefietjûn Heechspanning

2 maart 2011

in Evenementen

De kleine 300 bezoekers die dit jaar It Heechhús bezochten kunnen het met bovenstaande woorden eens zijn. En dan gaat het niet over het niveau van de gesprekken aan de bar. Nee, men was getuige van een in alle opzichten geslaagde avond. Tegenwoordig verbreken X-Factor, Popstars en The Voice of Holland alle records, maar eigenlijk zij het allemaal slappe aftreksels van de Benefietjûn. Die was er namelijk al veel eerder. Een verslag…

De optredens begonnen wat later dan normaal. De voorzitter was namelijk wat van slag. Hij wachtte en wachtte, maar ze kwamen niet. Hij wilde eigenlijk niet beginnen zonder de trouwe benefietbezoekers Sjoerd en Richt en Miene en Riekje? Volgende keer verwachten wij jullie weer!

We beginnen dan toch maar en wel met het nummer ‘Huilen is voor jou te laat’ van Corry Konings. Gezongen door de gezusters Tamara en Natasja, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘De Corry’s.’ Ze zien er leuker uit dan Corry Konings zelf in ze zingen ook leuk met een onvervalst Amsterdams accent. Een lekker begin van de avond.

Na Corry is het tijd voor een stel rekels, oftewel ‘Jongeren helpen medemensen’ van stichting Belarus. Dit heeft niks met tractors te maken. Deze jongens en meisjes gaan naar Wit-Rusland om een huis te bouwen. Vandaar het nummer ‘Een eigen huis’ van René Froger. Om de tekst uit te beelden worden er borden omhoog gehouden. Dit alles maakt de (mede) mens zeker gelukkig. In plaats van een vers kopje thee nemen we vanavond liever een vers potje bé, René.

Zo tegen Valentijnsdag , hebben we altijd behoefte aan een stukje romantiek. En daarvoor zorgen de schoonzusjes Riekje en Marieke met het nummer ‘Need you now’ van Lady Antebellum. Voor zo’n pittig 2-stemmig lied heb je elkaar zeker nodig. De Ladies moesten flink oefenen en kregen nog een paar tips van Hans W. vooraf. En dat heeft zeker geholpen, de uitvoering gaat perfect.

Na deze recente hit een nummer uit 1963: The Ring of Fire van Johnny Cash. ‘The Man in Black’ is Douwe compleet met bijbehorende vetkuif. Douwe voetbalt al weer jaren in het eerste van de VV Heeg. En sinds kort woont hij ook in Heeg. Hij kondigt zichzelf aan op de typische Cash manier en blijkt ook te beschikken over de typische donkerbruine Cash stem. Op het voetbalveld vanmiddag weer ten onder, op het podium vanavond een dikke driepunter.

En we gaan nog verder terug in de tijd met het nummer ‘Schön Ist Die Jugendzeit’ van Lena und Ludwig uit 1957. Gezongen door Hans en Dicky. Hans kennen we van o.a. De Hegemer Brêgewippers. Dicky van de wonderbh’s. ‘Mei in BH fan Jeunique hingje se nea wer bryk’ aldus Julian. Sie kommen zu singen, nicht zu reden. En ze zingen mooi 2 stemmig. De zaal deint mee op deze onvervalste Schlager.

Het feest gaat verder met het nummer ‘Zwemmen zonder slip’ van De Sjonnies. Gezongen door een groep verpleegsters uit Talma State. De dames zijn bijna niet te herkennen in hun vermommingen. Ze zingen: ’t Begint onschuldig, we doen niemand kwaad’. Maar al gauw vliegen de slips door de zaal. Zo te zien zijn deze niet eigendom van hun cliënten. Een mooie act met leuke danspasjes. Talma, je kunt niet wachten tot je er zit…..

Hoewel het slipgevaar nog niet geweken, beklimt de volgende ster alweer het podium. Het is Eelke uit Exmorra, vriend van Jacqueline H. Hij zingt het nummer ‘t Is moeilijk bescheiden te blijven’ van Peter Blanker. Soort zoekt soort zeggen ze ook wel. Jaja, dat blijkt wel, want zingen kan Eelke. Het

Publiek zingt luidkeels mee. Een kerel met veel talent, dat zie je in één ogenblik.

Doordat we op het laatste moment nog een afmelding kregen. Moest er in allerijl een vervangster worden gezocht. Iemand die er meteen staat, die je gemakkelijk in het diepe kunt gooien. Een telefoontje naar Coby was voldoende. Een ervaren zangeres en dat laat ze horen. Met de nummer 1 hit van dit moment ‘Rolling in The Deep’ van Adele blaast ze de hele zaal omver. Een geweldige afsluiting van wederom een succesvolle avond.

 

Daarna is het weer swingen geblazen op de klanken van Special Treatment. Wij willen de mannen van The Stand In, de schminksters, de geluidsmensen, It Heechhús en natuurlijk de artiesten bedanken voor het wederom laten slagen van de Heechspanning benefietjûn. Er zijn prachtige foto’s gemaakt van de optredens door Thijs van der Kaaij. Belangstelling? Stuur een mail naar email hidden; JavaScript is required

 

Namens het bestuur,

Teade

 

P.S. Zet het alvast in uw agenda: donderdag 2 juni Straatfestival Heechspanning