Jongeren helpen hun medemens

6 april 2011

in Goede doelen

Beste lezers,

Belarus komt steeds dichterbij, nog een dikke vier maanden en dan vertrekken we. We gaan naar het dorpje Cholopenischi waar het leven stil lijkt te hebben gestaan. Belarus wordt ook wel de laatste dictatuur van Europa genoemd. Het land wordt met harde hand geleid door Alexander Lukashenko Er is bijvoorbeeld geen vrijheid van meningsuiting en de doodstraf wordt nog steeds opgelegd. Ook gaan de inwoners gebukt onder de gevolgen van de Tsjernobylramp.

Om deze mensen weer hoop te geven, zullen we o.a. een school opknappen, zodat de kinderen daar met plezier naar school kunnen gaan en een toekomst opbouwen. Ook proberen we de lokale bevolking te motiveren om zelf hun omstandigheden te verbeteren.

Het beloofd voor ons geen luxe reis te worden. Een treinreis van 50 uren en een verblijf in een school met slechts één koude douche. We zullen zelf ervaren hoe het leven in Belarus is. Voor twee weken gaan we zestig jaar terug in de tijd en we moeten keihard werken, maar we kijken er erg naar uit. We hebben de afgelopen periode verschillende inzamelingsacties gehouden, maar we zijn er nog niet. We gaan tuinfakkels verkopen a €4,= per stuk. Uw bestelling kunt u doen bij de jongeren en de begeleiders.

Hartelijke groeten Jaike Ykema.

De jongeren: Tineke vd Pol, Miranda Kempenaar, Marije Zijlstra, Jaike Ykema, Remco Rodenburg, Niels Eppenga, Douwe Bootsma, Hylke Kunst, Allard Ketelaar, Johannes Popma en Jasper Admiraal. De begeleiders: Vronie vd Pol, Wilma v Roessel, Roy Eppenga, Gerard Popma, Bonne en Jantsje Flapper en Rein Leenstra.Info Vronie vd Pol tel 443187

bankrek.nr. 14.32.06.109 tav de Vierpas ovv “Belarus2011”