Piter Wilkens in Heeg

6 april 2011

in Evenementen

Toen wij zo’n kleine 3 jaar geleden in Heeg kwamen wonen, kregen we al snel door, dat er in de winter een wijncursus gegeven werd in de Jonas. Truus Ruiter heeft ons veel over wijn geleerd. Samen met de lekkere hapjes van Kees was het 2 seizoenen lang een opsteker in de winter.

De eerste keer was het natuurlijk een beetje wennen voor ons, als vreemde eenden in de bijt‼ Totdat er iemand naast ons kwam zitten, die even een gezellig praatje met ons maakte. Hij stelde zich voor als Piter. Na een beetje over en weer gepraat, vertelde hij, dat hij liedjes zingt. En dan wel in het fries! Lukraak vroeg ik hem of hij dan een soort troubadour was en dat was achteraf een schot in de roos….Wist ik veel! Het Fries waren wij toen nog helemaal niet machtig en ik had stiekem ontzag voor Gerda en Dick, die het zo goed spraken. Nu, een tijd en 2 cursusjaren Afûk verder, snappen we een beetje beter waar Piter Wilkens over zingt.

Toen ik dan ook zag, dat hij in Heeg zou komen, heb ik onmiddellijk mijn hele Friese club van de Afûk opgetrommeld en op 26 februari hebben we met z’n allen een geweldige avond in het Heechhûs doorgebracht. Met open mond heb ik gekeken, geluisterd en zelf stiekem meegezongen (heel zachtjes hoor) naar dit trio, dat met zo’n duidelijk plezier op het podium stond. Je luistert naar 3 gitaren en je mist niks. Zelfs geen drums, want daar heb je de basgitaar voor. Willo de Bildt zat heerlijk ontspannen op een barkruk dat gedeelte voor zijn rekening te nemen. De akoestische gitaar was in handen van Rik Meijer, met af en toe prachtige solo’s. Hij had verschillende gitaren bij zich, prachtig‼ Hier en daar was er een grap en een verhaaltje ter inleiding van het volgende nummer. Zo verliep de hele avond in een gemoedelijke sfeer, die ik maar het beste kan omschrijven als een soort “huiskamergevoel”. Er kwam van alles aan bod. Natuurlijk werd Cornelis niet vergeten. Als je in de zaal rondkeek, zag je vrolijke gezichten en best wel (na een kleine aarzeling) veel meezingers‼ Iedereen had het reuze naar de zin en niet in de laatste plaats de 3 mannen op het podium‼ Wanneer komt ‘ie weer?

Agnes de Groot