St. Jozefschool

6 april 2011

in St. Jozefschool

Alaaf, alaaf, alaafffffffff

De jury: Akke, Aletta en Bart

Ja, ook in hoge noorden is er carnaval gevierd! Even stond de school te schudden en te trillen van al die hossende kinderen meesters, juffen en ouders. Een ieder was weer prachtig verkleed als clown, prinses, dokter, piraat of brandweerman, maar verkleed al meisje stond dit jaar aan top. En hoe grappig kan het zijn om je drie zonen voor een middag te verwisselen voor drie dochters. Er moest natuurlijk ook worden opgetreden. Dit jaar gingen de oudsten samen met de jongste kinderen het podium op. Ze mochten de groepjes zelf samenstellen zo ook de act bedenken. Er werd gezongen, gedanst en er was een kennisquiz over juf Mirjam. De school kreeg voor deze middag een andere naam en andere regels. De St-Jozefschool werd omgedoopt tot The Bick Nose school met tien nieuwe kindvriendelijke schoolregels.

Anne kwam op haar paard!

Een van de regels was bijvoorbeeld: ipv een hek rondom de school een snoepgordijn. Ook werd er een jury gekozen, ze moesten goed kijken wie er enthousiast kon hossen, dansen en super leuk verkleed was. Een dame met super dikke billen en een griezelige dracula wonnen de oorkonde. Frya Ypma en Rick de Boer , Gefeliciteerd. We hebben weer een super gezellige carnaval gehad.

 

De jury: Akke, Aletta en Bart Anne Zijlstra kwam op haar paard!

Kudde olifanten

Het is woensdagmorgen 2 maart. Het is rustig op de Jozefschool. In alle klassen wordt hard gewerkt. Opeens klinkt er een luid geluid. Wat is dat? Iedereen kijkt verschrikt op. Het schetterende geluid herhaalt zich, langer nu. Bij juf Auckje trillen de koffiekopjes inmiddels van de tafel. Bij meester Jeroen verschijnt een scheur in z’n beeldscherm.

Brandalarm? Een kleuter met sanitaire problemen? Nee. Het is groep 5. Zij krijgen voor de eerste keer toeterles. Ze kunnen het natuurlijk nog niet zo goed, maar ze zijn wel heel enthousiast. Het klinkt als een kudde olifanten. Als ik om het hoekje kijk, zie ik rood aangelopen gezichten van het blazen. Het valt nog niet mee om geluid te krijgen uit zo’n toeter. Sommigen blazen heel hard, maar kijken meteen heel teleurgesteld als de toeter een zacht zielig “toetje” laat horen. Ziet er grappig uit. Bij andere kinderen loopt er zelfs wat speeksel uit de toeter. Ach ja, maakt ook niet uit. Voor de groep staat juf Marianne van de Honing. Zij werkt in opdracht van het muziekkorps. Homme Bakker en Marianne verzorgen deze “cursus” en zorgen ook voor al het materiaal. De kinderen oefenen voor een echt optreden met het korps. Al met al een prachtige kans voor de kinderen om kennis te maken met een instrument en het korps. Wij zijn daarom ook heel blij met dit initiatief.