BSO Bernewille

4 mei 2011

in BSO Bernewille

NL-DOET

Op 18 maart kwam Gea Akkerman, wethouder Gemeente Sudwest Fryslân lang om te helpen bij ons op de BSO. Rond drie uur kwam Gea bij ons op de BSO. We zijn toen naar school gelopen om de kinderen op te halen. Toen we terug kwamen op de BSO hebben we lekker limonade gedronken en een cakeje met slagroom en muisjes of hagelslag gegeten.
Heerlijk die verwennerij! En toen barstte het vragenkanon los. We hadden leuke bouwpakketten van hout voor de kinderen. Zo kon je een of een stoere Vespa scooter maken of een ouderwetse kever. Achteraf bleek dat het nogal moeilijk was dus vooral de juffen hadden het er erg druk mee.

Prietpraat

Sietze: “Juf jij hebt toch geen bloedneus hè?”
Juf Alicia: “Ja, dat heb ik wel, maar dat is niet erg”
Sietze: “Nee dat geeft niet hoor. Als je neus eraf valt, dat is pas erg!”
Juf Alicia: “hahaha”

Meivakantie

Wanneer deze editie verschijnt is het al meivakantie en werken we met het thema ‘Zintuigen’. We gaan allerlei activiteiten doen wat met ruiken, zien, voelen, proeven en horen te maken heeft. Zo gaan we natuurlijk lekker kokkerellen, onze zintuigen voor de gek houden, knutselen en een aantal proefjes doen. We maken er weer een leuke vakantie van!

Wist u dat?

* Sybo een nieuwe trend heeft gezet? Hij heeft het ‘wild breien’ geïntroduceerd en een aantal van onze kinderen wagen ook een paar steekjes maar het is toch best wel moeilijk!
*We afscheid hebben genomen van Daan, Sjoerd, Julia en Jasmijn
*We twee nieuwe kinderen mogen verwelkomen. Eise draait al een paar weekjes mee en Lars zal vanaf maandag 18 april meedraaien.
*We een nieuwe verzamelplek hebben op het schoolplein, namelijk bij het grote speeltoestel.

BSO Toppers van de maand

De BSO toppers voor deze maand zijn: Siard en Sietze. Deze twee heren helpen de juffen vaak met het vegen van de vloer en het opruimen van de limonade bekers, dit vinden de juffen helemaal TOP! Dus daarom zijn jullie de BSO toppers van de maand! Goed gedaan heren!

Catalpa verzorgt voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolseopvang van kinderen van 4-12 jaar
BSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223