St. Jozefschool

4 mei 2011

in St. Jozefschool

Klimmen en klauteren

Linker voet op geel. Rechter hand op blauw. Dit soort kreten waren afgelopen dinsdag te horen op het plein van de Jozefschool. Nee, we speelden niet een spelletje Twister. We kregen klimles! Op het schoolplein was een reusachtige mobiele klimwand neergezet van zo’n 6 meter hoog. De wand kon je aan 3 kanten beklimmen. Elke zijde had z’n eigen niveau. Via gekleurde uitsteeksels aan de wand, moest je een route omhoog zoeken. De klimwand van zo’n 6 meter hoog. Natuurlijk was vooral aan de veiligheid gedacht. De kinderen werden door 2 ervaren instructeurs eerst in een soort klimvest gehesen en vervolgens stevig vastgekoppeld aan een kabel. Tijdens het abseilen (naar beneden gaan), trad er een vertragingsmechanisme in werking op de kabel. Zo kwam iedereen weer veilig beneden.

Voor de kinderen uit de groepen 6,7 en 8 was er aan deze leuke activiteit een wedstrijd verbonden. Uit elke groep werden de meest talentvolle klimmers gescout door de 2 instructeurs. Zij mogen binnenkort in de klimhal van Sportstad Heerenveen laten zien hoe goed ze zijn.

Ook de leerkrachten mochten een klimmetje wagen. Juf Corry kwam met een prachtige stijl makkelijk boven. De altijd rappe meester Jeroen beklom de moeilijkste baan in 12 seconden. Tenminste, dat beweerde hijzelf. Navraag bij de instructeur leerde dat meester Jeroen in 12 seconden weer beneden was. Wel bij de moeilijkste baan dan, dat weer wel. Meester Frank sprintte naar boven. Wel snel, maar de jury gaf hem voor de stijl maar weinig punten. En tot slot juf Yvonne. Tsja.. Hoe verging het juf Yvonne? Zelf geeft ze geen commentaar. Toeschouwers spreken van hoogtevrees……

Er is er een jarig…

Op school heerste een sfeer van rust en kalmte. Of was het allemaal maar schijn?? Meester Jeroen dacht dat het allemaal zo zijn gangetje ging. Niets was minder waar, kinderen en collega’s waren al weken bezig met het verjaardagsfeest van meester Jeroen. Niet te veel drukte en al zeker niet een Abraham in de tuin dat is wat hij zei! Dit was voor ons natuurlijk het moment om meester eens even flink in het zonnetje te zetten. Of liever gezegd in de Abrahams! Er werd een gigantische Abraham voor de school neergezet, en kinderen hadden zelf nog een levensechte Abraham gemaakt, in zeer bekende kleding! Meester mocht van dit alles natuurlijk niks merken. Hij werd dan ook van huis opgehaald en niet met een auto maar in een heuse rolstoel welke al maanden door de kinderen gereserveerd was bij Talma. Aan de zonnetjes was ook gedacht. Overal zag je meester op de foto stralen als een zonnetje. Daarna was er het feest in de klas, waar meester zeer originele cadeautjes kreeg van steradent tot snoep ondergoed! Kaarten, tekeningen van oud-leerlingen en ouders. Er was een zelf gemaakt lied dat door collega’s en kinderen voor meester werd gezongen. En daarna hebben de kinderen van groep acht een voetbaltraining gehad van Joke. Je moet natuurlijk wel in vorm blijven na je vijftigste! Die avond stond er een teamvergadering op de agenda! Dat is natuurlijk wel even omschakelen na zo’n hele dag feesten. Maar ja ook de schoolse zaken gaan gewoon door of toch niet… Meester dacht van wel, de agenda was gemaakt en de vergadering kon beginnen. Maar om zeven uur stond daar ineens een auto op de oprit van meester Jeroen, om hem mee te nemen naar een gezellig restaurant. Hier hebben gezellig met het hele team gegeten, gekletst en vooral veel gelachen.

Actie Belarus

Deze dames kent U vast wel. Het zijn Vronie vd Pol en Marije Zijlstra. Zij maken deel uit van de zogenaamde “Belarus-groep”. Deze groep met vooral veel jongeren, gaat in de zomer van 2011 naar Cholopenichi, een dorpje in Belarus (Wit-Rusland). De groep gaat de school opknappen van het dorp. Voor dit project zamelen ze geld in via allerlei acties. Eén van de acties was de balonnenwedstrijd op de beide basisscholen. De kinderen konden voor een klein bedrag een ballon en een kaartje kopen.

Op dinsdag 12 april werden de ballonnen losgelaten. Dat was een prachtig gezicht. Nu maar afwachten waar de ballonnen terechtkomen. We wensen de Belarus-groep veel succes met hun verdere acties en hun project in Wit-Rusland!