Handicap.nl

8 juni 2011

in Goede doelen

handicap.nl maak(t) beter leven mogelijk

Nationale collecte Handicap.nl van 6 t/m 11 juni 2011

De nationale collecte van Handicap.nl vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 11 juni. Het geld dat Handicap.nl ophaalt gaat naar het Ango fonds. Vanuit dit fonds wordt individuele financiële hulpverlening betaald aan mensen die buiten andere regelingen vallen. Ook lokale initiatieven worden met de opbrengst ondersteund.

Handicap.nl is de fondsenwervingorganisatie van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango). Zij verzorgt ieder jaar de landelijke collecte ten behoeve van mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. De bijna twee miljoen mensen met een handicap in Nederland hebben recht op een leven als ieder ander. Maar dit wordt hen vaak bemoeilijkt omdat zij uit een klein inkomen, ten behoeve van hun handicap, buitengewone kosten moeten maken die door geen enkele instantie of regeling worden vergoed.

De Ango komt al sinds 1927 op voor gehandicapten en chronische zieken. Ango springt bij waar nodig is. Met individuele hulp, maar ook met juridische advies en belastingadvies. In het hele land zijn daartoe Ango-afdelingen en adviseurs die mensen met raad en daad bijstaan.

Wij begrijpen het goed als u denkt: ”Alweer een collecte”, maar het is in deze tijden helaas een bittere noodzaak om ons goede werk te kunnen blijven voortzetten en te financieren. Wij vragen u daarom om een kleine bijdrage als de collectant van de Handicap.nl bij u aanbelt. Collectant gemist? Uw bijdrage kunt u ook overmaken op Postbankrekening 625000 van Handicap.nl in Amersfoort onder vermelding van: collecte.

Wilt u meer informatie over de Ango of Handicap.nl: www.handicap.nl.

Namens de contactpersonen van Handicap.nl in Heeg,

Cortien Veenstra 443184
Ida Wijbenga 442738