It Pikepoltsje

8 juni 2011

in Overig nieuws

Hallo allemaal,

Hier weer even een kleine update van het reilen en zeilen op het Pikepôltsje. Wat vliegen de weken toch snel voorbij, nog even dan zijn we alweer juli en is het weer tijd voor ons schoolreisje naar de Kinderboerderij in Sneek! In onze volgende nieuwsbrief kunt u meer lezen over dit gezellige uitstapje voor de peuters, en ook weer meer nieuws, vakantie datums, en andere leuke weetjes.

Boer Bakker

In april zijn we met z’n allen naar Boer Bakker geweest! Het was weer super geslaagd en het weer was gelukkig ook fantastisch zodat alle peuters heerlijk in de grote hoge zandbult konden spelen, die boer Bakker weer speciaal voor de kinderen had laten aanbrengen! Met behulp van schepjes, vormpjes, vergieten, pannen en nog veel meer werden er prachtige zeer fantasierijke zandkastelen gebouwd. Ook werden dit jaar weer de verjaardagen van alle (hulp)juffen gevierd bij boer Bakker binnen in de stal. Daar binnen in de stal stonden ook de schapen met hun lieve kleine lammetjes: iedereen mocht de lammetjes even aaien of optillen. Daarna was het natuurlijk wel tijd om voor de juffen te zingen! De peuters moesten wel heel hard zingen, want de schapen en lammetjes hadden ook wel erg veel zin om mee te zingen(mekkeren). Na het eten van een zakje chips met pakje drinken, hebben we nog even bij de grote koeien gezien, en mochten de kinderen de voerbakken van de koeien bijvullen. Rond kwart over elf werden de peuters weer op gehaald en kregen ze allemaal nog een leuk cadeautje mee naar huis! Boer en Vrouw Bakker, namens alle peuters juffen en het bestuur: weer enorm bedankt voor jullie gastvrijheid! En hopelijk tot volgend jaar!

Prietpraat

By in petearke oer de bisten fan de buorkerij seit Ilona: “Ik wit wol wêr’t lamkes út geboren wurde! Ut de ko!”
Juf freget oan de bern: “Witte jim noch dat wy by Boer Bakker west binne? En wat wie dêr dan ek al wer?” Fimme wit dat noch hiel goed: “ Chips !!” seit er.

Voor jullie allemaal een hartelijke groet vanuit It Pikepôltsje!

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”, Tollewei 2018621 CX Heech, Tel: 06-46586382 www.itpikepoltsje.nl