Belarus

6 juli 2011

in Goede doelen

Het is nu aftellen, wanneer u dit leest hebben we nog een kleine twee weken of we reizen af naar Wit-Rusland. 15 juli om ongeveer 17.00 uur vertrekken we vanuit Heerenveen naar Utrecht om daar de trein naar Moskou te nemen. Over ongeveer 30 uur hopen we te arriveren in Minsk (de hoofdstad) om van daaruit per bus ongeveer 150 km oostwaarts te reizen. Tijdens de treinreis is er een vreemde overstap bij de grens van Polen en Wit-Rusland, onze wagons worden namelijk met een kraan op een ander onderstel gezet omdat het spoor daar smaller is. Een interessant karwei wat ongeveer twee uren in beslag neemt. Onze aankomst zal wel geen hoog “groeten uit de rimboe gehalte” hebben, maar het zal er toch wel heel anders aan toe gaan dan wat we van thuis gewend zijn. Mocht uw interesse gewekt zijn dan kunt u ons volgen op onze tijdelijke site www.belarus.waarbenjij.nu , de bedoeling is dat we dagelijks een brief naar Heeg faxen en deze wordt door een van de ouders op de site gezet. Kijkt u al vast maar eens!

Natuurlijk willen we een ieder bedanken die ons hebben geholpen om dit mogelijk te maken, u geeft ons hiermee de kans om dit avontuur te verwezenlijken. Ook de Wilde Ganzen steunt ons project.

Zo kunnen we de keuken van de school in Cholopenischi opknappen, de schoolgaande kinderen krijgen 3x daags een maaltijd voorgeschoteld omdat de ouders zelf geen geld hebben om hier voor te zorgen. Renovatie van de oude keuken is hard nodig. Een greep uit onze acties die we de laatste tijd hebben gehouden; Verkoop van vogelvoer, fruit en fakkels. We hebben op markten gestaan in Sneek en Blauwhuis, en daar onze eigengemaakte spullen verkocht. We hebben uw klusjes uit handen mogen nemen met “uur te huur”. De T-shirt actie. Op de scholen van Heeg een ballonnenwedstrijd gehouden (de uitslag staat elders in de Sylboade) Voor de ouderen een informatie-spelmiddag verzorgd in Talma State.

We gaan hopelijk een goede reis tegemoet en hebben er veel zin in! 29 juli komen we weer terug en waarschijnlijk hebben we u dan veel te vertellen. Tot ziens

Namens de Belarus hulpverleningsgroep, Rein Leenstra

Info Vronie vd Pol tel 443187
bankrek.nr. 14.32.06.109 tav de Vierpas ovv “Belarus2011”