Heeg fan Alds

6 juli 2011

in Heech fan Alds

Wij ontvingen 2 prachtige oude foto,s van de fam, B. de Boer van de Bird.

Het betreft een jaarlijks uitstapje van de bewoners van de Suderhaven, Buterhoeke en het voormalige Earmhûs, na 1945 verzorgingshuis genoemd, dit gebouw is in 1980 afgebrand en stond in de Buterhoeke. 

een dagje uit in ongeveer 1959 met de Cambronne, motorboot van de fam. Vitters

Foto 1 : een dagje uit in ongeveer 1959 met de Cambronne, motorboot van de fam. Vitters, vertrek vanaf de Nyewal.

vlnr ) Geertsje, mevr. Douwenga (bewoonster Suderhaven), Akke Boomsma (bewoonster Buterhoeke), Grietsje Bakker, Pieter Koopmans, onbekend, Romkje Bergsma, Hidde van Beenen, Meine Kouwenhoven. De mannen waren netjes gekleed en op klompen, Romkje was op pantoffels. De meisjes die naar dit bijzondere gezelschap staan te kijken zijn Jannie Bergstra en Griet Huizenga, de jongeman is onbekend.

: een dagje uit in ongeveer 1957 met de Cambronne

Foto 2 : een dagje uit in ongeveer 1957 met de Cambronne, vertrek vanaf de Nyewal.

vlnr ) onbekend, Grietsje Bakker, onbekend, Albert Postma, Geertsje, Hidde van Beenen, Romkje Bergsma, Hielke van der Zee, Lutske van der Zee, onbekend, Klaas de Jong.

zittend : Pieter Koopmans, Meine Kouwenhoven ( met hoed), onbekend. De mannen in streepjes pak ,pet en klompen.

De fam. Vitters hadden een grote woonboot en lagen gedurende lange tijd aan de Nyewal. Ook hebben ze een poos in de woning van mevr. Douwenga gewoond, zij maakte een reis naar haar zoon in Zuid-Afrika, dit ging niet per vliegtuig, maar met een bootreis die 6 weken duurde.

Ook ontvangen wij momenteel veel oude waardevolle foto,s van Heeg, die wij digitaal opslaan. Wij hopen komende herfst dit af te ronden, zodat dit toegangelijk wordt op de website Dorpsarchieven : Heeg

Tip : Op Tresoar, afd. Beeld en geluid vindt U een aantal oude dorpsfilms van Heeg uit de periode 1950-1960.

Namens Heeg fan Alds,
Kees de Jong.
info tel. 0515-442660