It Wraldfinster

6 juli 2011

in It wrâldfinster

Afscheid Albert en Teakje Vlagsma

Dit schooljaar zijn Albert en Teakje voor het laatst werkzaam op onze school. Vrijdag 15 juli is er voor hen een spetterend afscheidsfeest. Deze dag staat in het teken van : BELEEF DE MAGIE VAN HET CIRCUS….! De kinderen zijn zelf de artiesten onder het motto: niemand kan alles, maar iedereen kan iets!

Na het circusoptreden is er om 15.15 uur gelegenheid voor ouders, verzorgers en belangstellenden om Albert en Teakje te feliciteren. Op het lesplein staat de koffie voor u klaar.

Albert Vlagsma is in 1973 in Heeg benoemt tot onderwijzer. Hij had daarvoor 4 jaar gewerkt in Lollum. Hij kan dus bogen op een ervaring van 42 jaar als leerkracht. Albert is een zeer creatief mens. Muziek is zijn passie. Menig oud leerling zal zijn accordeon en keyboard nog herinneren. Albert was de man die er voor gezorgd heeft dat we zijn begonnen met de kerstmusicals. Dit is uitgegroeid tot jarenlange traditie. Samen met Antje Visserman zorgden ze ervoor dat het ieder jaar weer lukte om soms binnen 14 dagen een kerstmusical ingestudeerd te krijgen.

Ook beeldende kunst heeft zijn hart gestolen. Handenarbeidlessen stonden vaak in het teken van een kunstenaar of een kunststroming. Albert en Teakje zorgen al jaren voor kunstwerken binnen onze school. Via kunstuitleen verversen ze geregeld de kunstwerken die we op verschillende plaatsen in school hebben hangen. “Kinderen moeten ook leren genieten van kunst”, is zijn credo.

Ook de techniek in de meest brede vorm heeft zijn interesse. Toen de computer eind jaren `80 begin jaren `90 voorzichtig zijn intrede deed, zijn we op school begonnen met het aanschaffen van zo’n apparaat. Met alle collega’s gingen we op cursus. Albert is een man met visie. Die zit niet stil, maar is constant bezig met vernieuwingen. Hij verdiept zich in nieuwe ontwikkelingen en maakt zijn collega’s daarvan deelgenoot. Hij vraagt veel van zichzelf en neemt je dan automatisch mee in zijn enthousiasme.

Zijn mening is: Je moet scherp blijven want anders sta je stil in je ontwikkeling. Voor een school is dat een doodsteek. Hoe kunnen we het nog beter maken voor de kinderen. Waar zitten onze sterke punten en waar zitten onze zwakke punten en hoe kunnen we dat ombuigen. Zelfstandig werken, Dalton onderwijs, weektaken, technieklessen, creatieve middagen, vieringen het zijn allemaal ontwikkelingen waar hij de laatste jaren het team mee heeft geïnspireerd.

Teakje Vlagsma: Teakje is in Sneek begonnen als kleuterleidster. Toen zij gingen trouwen was het een ongeschreven wet dat men als vrouw stopte met werken. Je besteedde al je aandacht aan het gezin. Dus ook Teakje. Jaren later is Teakje na de nodige her-en bijscholing weer voor de klas gekomen. In Heeg was een vacature. En zo kwam Teake in Heeg voor de klas. Omdat Albert vanwege zijn functie meer op de voorgrond treedt, is Teakje vaak wat minder in beeld. Binnen de school vervult zij haar werk als leerkracht (wij zeggen nog kleuterleidster, een geuzennaam) met verve. Ze heeft en geeft duidelijk haar mening in schoolse zaken. Teakje heeft zich de laatste jaren verdiept in kinderen met hoogbegaafdheid.

Ook Teakje is niet iemand die achterover leunt. Zij is steeds op zoek naar vernieuwing, verandering in het onderwijs. Wist u trouwens dat ook zij, samen met Albert, vroeger accordeon speelde. Een paar jaar geleden heeft ze nog trekzakles gehad van Jacob Gijsen. Dat ging haar heel goed af.

Vrijdag 15 juli nemen we afscheid van Albert en Teakje als collega’s. U wordt hierbij ook van harte uitgenodigd om het te feliciteren. Vrijdag 15 juli vanaf 15.15 uur!

Entreetoetsen/Cito-toetsen

In de maanden mei/juni hebben de groepen 6 en 7 weer de jaarlijkse entreetoetsen gemaakt. Dit is altijd letterlijk en figuurlijk een hele opgave. We wachten de uitslagen met spanning af. Alle groepen hebben in de juni maand enkele cito-toetsen gemaakt. Die horen bij het leerlingvolgsysteem. De uitslagen hiervan gebruiken we om de kinderen in september te kunnen helpen bij eventuele hulp bij bijvoorbeeld rekenen, spelling, lezen enz.

Schoolkamp

4, 5 en 6 juli gaat groep 8 op schoolkamp. We gaan net als vorig jaar naar Texel. We hopen vanzelfsprekend op stralend weer. Een stralend humeur is nog beter, maar dat zal in ieder geval wel lukken.

De commissie heeft weer een leuk programma samengesteld.

Met vriendelijke groet,
Het team