St. Jozefschool

6 juli 2011

in St. Jozefschool

Ochtendgymnastiek

Ochtendgymnastiek op het plein

Ochtendgym of toch een beetje anders….Het lijkt op een gewone dag. De kinderen komen rustig en nog een beetje moe het schoolplein oplopen. Ze kijken een beetje om zich heen of er al iemand is met wie ze kunnen spelen. Of ze wachten op de bekende woorden: “We gaan naar binnen!” Maar vandaag gaat het anders. Vandaag “giet it oan!” De muziek spettert over het plein en al snel staat iedereen te swingen. Vandaag krijgen we streetdance op het schoolplein. Jippie, dit is het helemaal! De streetdancejuf doet voor hoe het kan en of je nu wil of niet, je kunt niet stil blijven staan. Alle kinderen van de Jozefschool staan te dansen op het plein. De juffen en meesters doen ook enthousiast mee! Dit is echt top! Wat een geweldig begin van de dag. Dit is pas een gave manier om lekker fit met de lessen te kunnen starten. Misschien iets om toe te voegen aan het lesrooster voor komend schooljaar?

Eerste Communie

Anniek , Geeske , Jan-Willem, Martijn de R., Evan, Sydo en de zusjes Agnes en Rianne hebben op zondag 29 mei hun Eerste Communie gedaan. De dienst vond plaats in een overvolle St. Josephkerk. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet. Het thema was: “Geheim”. Er stond een mysterieuze schatkist op het altaar en de communicanten moesten de sleutel zoeken om de kist te openen. Er zat wat lekkers in voor iedereen. Juf Yvonne en pastor Jellema hadden heel wat vrije uurtjes besteed aan de voorbereiding van deze plechtigheid. Er waren veel liedjes, een kinderkoor en de deelname van de communicanten aan de dienst was groot. Bovendien was de kerk mooi versierd.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Wist U datjes

1) Groep 8 heeft een praktisch verkeersexamen gedaan in Sneek en iedereen is geslaagd!
2) Er wordt momenteel druk gewerkt aan het slotfeest. Het thema is “De toppers’’. Dat belooft wat…
3) Een grote groep ouders is bezig met het organiseren van de slotavond voor groep 8.
4) Groep 8 is in juni naar de jeugddriedaagse geweest op Ameland. Zij waren daar 3 dagen samen met kinderen van de scholen uit Woudsend, Blauwhuis, Roodhuis en Balk.
5) De voorbereidingen voor de Jozefmarkt (dit jaar 24 september) zijn ook al weer in volle gang!