BSO Bernewille

7 september 2011

in BSO Bernewille

Zomervakantie

Deze zomervakantie van de BSO Bernewille staat in het teken van de vier Elementen: aarde, water, vuur en lucht. We hebben een zwembad gekocht en daarin is al veel waterpret geweest. Ook zijn er vele watergevechten geweest dus met het element water zit het wel goed. Verder hebben we nog bellenschilderijen gemaakt en het spel der elementen gespeeld. Maar de kinderen vermaken zich ook prima met de lego, bionicle’s, kapla, knutselen en allerlei spelletjes. En zo af en toe hebben we een ook bioscoop middag. De kinderen zorgen dan voor kaartjes en de juf voor drinken en natuurlijk ook popcorn/chips. Zo komen we de vakantie wel door.

Prietpraat

Tijdens het eten tussen de middag wordt er een rondje gedaan en gevraagd naar de vakantieplannen van iedereen. De één gaat naar Vlieland, de ander naar Frankrijk en op een gegeven moment zeggen Siv en Sebo; Wij hebben babyvakantie. “Ja” zegt Janna, Siv haar mama heeft 16 weken vakantie. ……Dat wil ik later ook wel een keer!!!

Tijdens het tosti eten hebben we het erover dat tosti’s ook wel een soort pizza’s zijn. Juf zegt dat het ook lekker is met tomaat en uien. Wessel reageert hier ook op en zegt: ‘Nee niet met uien, maar wel met siepels’. ‘Waarom wel met siepels dan?’ vraagt juf. ‘Nou, die zijn gesneden, anders zijn ze vies.’

Zomerfeest met activiteit voor ouder en kind!

Dit jaar had de oudercommissie samen met het team besloten om een activiteit te organiseren voor ouder en kind. En op 6 juli was het dan zo ver. Voor de wat jongere kinderen waren er verschillende spelletjes klaargezet. Een ballenbak, blik gooien, ezeltje prikje, er stond een sjoelbak en allerlei lekker drinken en diverse hapjes. Voor de ouders en de wat oudere kinderen werden er teams gemaakt, een speelschema geregeld en het veld werd klaar gemaakt voor actie. We gingen volleyballen!! zowel ouders als kinderen waren zeer fanatiek. De uiterst topfitte en zeer sportieve juffen van BSO Bernewille werd versterkt door Romy. Helaas waren de andere teams veel sterker dan de juffen + Romy Veldhuis. Jasmijn, Riemer-Durk, Martijn, Siv en Jitske Krol van harte gefeliciteerd met jullie overwinning! Jullie hebben erg tactisch gespeeld en krijgen daarom de eervolle vermelding van BSO VOLLEYBAL KAMPIOEN 2011. Volgend jaar wellicht een revanche van de juffen?? We gaan vast trainingen volgen.

Na de sportieve activiteit was het tijd om de barbecues aan te steken en lekkere hamburgers te bakken. Er waren lekkere sausjes, salades, stokbrood e.d om de trek te stillen na de zware volleybal strijd. Wij vonden het een zeer leuke middag en willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen en meegedaan. Het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar!

De foto’s hangen op de BSO dus kom gerust een kijkje nemen!

De BSO gaat digitaal!

De nieuwe website van BSO Bernewille is online! Debbie en Antje heb diverse trainingen gevolgd en gaan hun uiterste best doen om de website te vullen en up-to-date te houden. Het is de bedoeling dat de nieuwsbrieven, vakantie data, belangrijke mededelingen hierop komen te staan. Ook gaan we foto’s plaatsen van activiteiten. In de toekomst hopen we een afgeschermd gedeelte voor ouders te ontwerpen. Door middel van een inlogcode kunnen ze dan belangrijke zaken en foto’s van hun kinderen van activiteiten bekijken.

De website is actief dus neem gerust een kijkje op de site www.bso-bernewille.nl! Onze link staat in verbinding met die van de scholen zodat alle inschrijfformulieren en actuele informatie alleen op de eigen website geplaatst hoeft te worden.

Afscheid BSO kinderen

Er zijn een aantal kinderen die na de zomervakantie niet meer terug komen naar de BSO. Sybo en Femke gaan naar de middelbare school en wij hopen dat ze daar een super leuke tijd tegemoet gaan. Ook Sietse en Julius komen niet meer op de BSO. Tegen deze kinderen willen we graag zeggen: bedankt en jullie mogen altijd nog even langskomen bij de BSO!

Juf Sandra

Na de zomervakantie komt juf Sandra niet meer bij ons terug. Ze heeft voor rust in haar gezin gekozen. Er zal op dinsdag 13 september op feestelijke wijze afscheid worden genomen van juf Sandra. Ouders en kinderen zijn welkom tussen 17.00 – 18.00 uur. Wij wensen juf Sandra veel rust en plezier met het gezin! Bedankt voor alle je inzet voor de afgelopen jaren.

TSO vrijwilligers gezocht

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om te kijken hoe we staan met het aantal kinderen op de TSO en het aantal vrijwilligers. Het kindaantal blijft nu gelijk. Gemiddeld staan er nu 80 kinderen ingeschreven voor de TSO. Hiervan maken 50 kinderen structureel gebruik van de opvang. Een mooi aantal. Door het vertrek van meester Riemer hebben wij niet genoeg vrijwilligers om goed in te kunnen springen in geval van ziekte of vakantie. Wij zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

BENT U DIEGENE DIE WIJ ZOEKEN?

Belangrijke voorwaarden:

  • u bent beschikbaar tussen 11.45 uur en 13.00 uur op één of meerdere vaste dag(en) in de week.
  • Ook als u af en toe wilt invallen, nodigen wij u van harte uit om te reageren.
  • U heeft affiniteit met kinderen
  • Beschikt over een gezonde dosis humor maar kan ook aanpakken?

WIJ BIEDEN:

– Een vrijwillige vergoeding van 10 euro per overblijfdag.

Dit bedrag is inclusief een compensatie voor reiskosten/tijd, overlegtijd, opleidingsinspanning en is vrijgesteld van fiscale verplichtingen indien u maandelijks niet meer dan € 150 ontvangt en jaarlijks totaal niet meer dan €1500. In het geval dat u een uitkering ontvangt kunnen de vrijgestelde bedragen afwijken. Uw consulent kan u hier meer over vertellen. Als u besluit vrijwilliger te willen worden tekent u met Catalpa een vrijwilligersovereenkomst. Dit is géén arbeidsovereenkomst.

– U krijgt professionaliseringscursussen aangeboden, die variëren van een algemene overblijfcursus, met de nadruk op pedagogische inzichten, tot kinder-EHBO en bedrijfshulpverlening.

Bent u enthousiast geworden en denkt u eraan om overblijfkracht te worden of kent u mensen in uw omgeving, die in aanmerking komen? Neemt u dan contact op met de TSO coördinator van de school Debbie Sinnema op nummer 06-27053552, zij zal proberen al uw vragen te beantwoorden.

Catalpa

Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

BSO Bernewille in Heeg

Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223