S.S.S. Heeg

7 september 2011

in SSS Heeg

Op 22 en 23 juni waren er de vriendjes en vriendinnetjes lessen. Alle leerlingen mochten een vriendje of vriendinnetje mee nemen, die nog niet op gym zat, naar de gymles. Deze lessen waren een groot succes. De kinderen waren in grote getale naar de gym gekomen en hebben met veel enthousiasme mee gegymd. De kleuters begonnen met vormen van gaan en lopen in de vorm van een spel. Daarna bewegen op muziek. Na deze “warming-up” gingen de kleuters in 6 groepjes naar de verschillende toestellen o.a. rol voor over, duikelen in de rekstok, met pittenzakjes proberen kranten van een lijntje te werpen,balanceren, springen met de minitrampoline en touwzwaaien. De groepjes zijn ongeveer 3 minuten bij elk onderdeel geweest en wisselden dan van toestel zodat ze alle onderdelen konden proberen. Als afsluiting hebben de kleuters fopbal gedaan.

De andere groepen zijn begonnen met een reactiespel en daarna enkele rek- en strekoefeningen, om vervolgens naar de toestellen te gaan. Deze groepen hebben steunzwaaien in de ringen gedaan, touw zwaaien , aanleren van de salto voorover en duikelen in de rekstok. Ook met deze groepen werd afgesloten met een spelletje fopbal.

De vriendjes en vriendinnetjes kregen nog een prachtige tas met het logo van gymnastiekvereniging S.S.S. erop en informatiefolder erin mee naar huis.

Op 29 en 30 juni waren de laatste gymlessen voor de zomervakantie. Het is al een beetje traditie dat deze lessen worden afgesloten met de tumblingbaan, zo ook dit jaar. De tumblingbaan is een opblaasbare langemat, ook wel te vergelijken met een springkussen. Hier kunnen de leerlingen net wat meer op dan op de lange mat. Het was weer een groot succes. Halverwege de les hebben de leerlingen even een korte pauze gehad om een ijsje te eten, maar hier hadden ze bijna geen tijd voor omdat ze graag door wilden springen.

Op 25 juni was de turnwedstrijd om de Jansen en Fritsen cup in Heerenveen. Een aantal meisjes van onze veringing trainen hier 1 keer in de twee weken 2 uur op zaterdag onderleiding van Cios studenten. Deze meisjes hebben meegedaan aan deze wedstrijd gecoacht door Rimmer Abma en allemaal zaten ze in de prijzen!

  • Op niv. 10 verplichte oefenstof werd Marrit Louwsma 1e en Bente Vlas 2e.
  • Op niv. 9 verplichte oefenstof werd Myrthe Vlas 1e en Baukje Wijnja 2e.
  • Op niv. 8 keuze oefenstof werd Margriet Abma 2e.

Ook hebben de meiden als team nog een cheque ter waarde van 250 euro gewonnen voor onze vereniging te besteden bij Jansen en Fritsen, leverancier van turntoestellen. Met het team waren ze als 3e geëindigd! Een hele mooie prestatie.

De gymlessen beginnen na de zomervakantie weer op 7 en 8 september.

Groeten, S.S.S.