St. Jozefschool

7 september 2011

in St. Jozefschool

Schoolreisje

Een paar weken voor de zomervakantie gingen de groepen 3 t/m 8 op schoolreisje. Martynke (groep 5) schrijft hierover het volgende:

Wij zijn gister naar Walibi World geweest. Het was erg leuk. Eerst gingen we in de boomstammetjes. Daarna gingen we in de achtbaan. Daar was ik niet in geweest. We gingen daarna een broodje eten. Ik ging ook in het reuzenrad. Dat was heel erg leuk, maar hij ging wel heel erg langzaam. We zijn ook naar de show geweest. Toen kregen we ook een kaartje waar de handtekeningen op stonden. Toen gingen we nóg een keer in de boomstammetjes. Het was een hele leuke dag!

Afscheid meester Riemer

Afscheid meester Riemer

Wij hikten er al een jaar tegen aan, maar nu gaat het dan toch gebeuren. Meester Riemer gaat verhuizen naar Paesens Moddergat. Meester Riemer is hier 5 jaar werkzaam geweest op school. Begonnen in de ouderraad, op vrijwillige basis juf Auckje vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof en daarna niet meer weggegaan. En wat heeft deze man veel betekend voor onze school: schoonmaakwerkzaamheden, regelde het overblijven, voorzitter van de ouderraad, zat in de gangcommissie en ook in de interieurcommissie bij de bouw van onze school, hij verzorgde de kook- en baklessen en deed veel RT werkzaamheden met kinderen.

 

Niet voor niets dat wij onze collega’s van de Bonifatiusschool in Dokkum hebben getipt dat er vrijwillige Manus van Alles hun kant op komt en na één kort gesprekje kan meester Riemer zijn werkzaamheden daar meteen na de vakantie gaan voortzetten. Meester Riemer wij zullen je gaan missen, niet alleen om alles wat jij hebt gedaan voor onze school en onze kinderen, maar ook als collega. Wij wensen jou, samen met Sjoerd, Marijke en Lorenzo heel veel geluk toe en succes op je nieuwe school.

Slotfeest groep acht

Slotfeest

Met op de achtergrond muziek liepen: Sybo., Hasse, Jip, Mateo, Dante, Lorenzo, Wiebe, Lars, Friso, Gerard, Samantha, Iris Haringa, Iris Scheepstra, Nadia, Sabijn, Lise, Femke, Anna en Anna- Femke via de catwalk naar het podium. Meester Jeroen had voor iedereen een persoonlijk toespraakje waar we met veel plezier naar hebben kunnen luisteren. We keken samen even terug naar het afgelopen jaar: schoolvoetbal, topografie, cito, meester die 50 werd, engels van juf Mirjam, de leuke muzieklessen van juf, verkeersexamen, weeksluitingen, grammatica, gym met meester en als topper het kamp! Daarna werden er verschillende stukjes door de kinderen gedaan.

 

Ook ouders zongen een afscheidslied voor de kinderen. Er was er een kort toespraak van de ouders. Hier werd er bedankt voor de fijne jaren waarin de kinderen in een veilige en warme sfeer een geweldige schooltijd hebben gehad. Als dank werd er een nieuwe schoolfiets aangeboden! Met een foto van groep acht op de jasbeschermers. De namen van de kinderen staan ook op de fiets zodat wij nog veel aan ze kunnen denken. Daarna werd het officiële gedeelte afgesloten en was het tijd voor disco.

Groep acht veel succes in Sneek!
En kom nog eens gezellig lang bij ons op school!

Toppers

De laatste schooldag stond in het teken van de Toppers van de Jozefschool. Samen met ouders en leerkrachten werd er tijdens een theaterworkshop een act ingestudeerd met de kinderen, met als thema, het afscheid van groep acht. Als je een klaslokaal opendeed was het net of even achter de schermen keek van professionals. Heel serieus werden de verschillende stukjes ingestudeerd.

Tussen de middag bleven we allemaal op school om te genieten van de heerlijke lunch die ons werd aangeboden door groep acht! Zelf gemaakte poffertjes, wraps een fruitspies een broodje knak of een gevuld eitje er was voor iedereen wat lekkers bij. Ook hier waren weer veel enthousiaste ouders om te helpen.

Daarna hebben we prachtige vlaggen mogen gemaakt die we uit het raam hebben gehangen als versiering!

Het hoogtepunt was het optreden van de Toppers!

Wat waren er leuke acts en wat was het gevarieerd! Mary poppens verscheen op het podium, er was een dag uit het leven van een brug pieper, tips voor de schoolverlaters, het sprookje van sneeuwwitje werd voorgedragen als rap. Er werd een eigen rap gecomponeerd. Even in de toekomst gekeken…..van de schoolverlaters.

Het was een super laatste top dag met de Toppers!!