Nieuws vanuit Talma State

5 oktober 2011

in Talma State

Beste lezers van de Sylboade,

Duofiets

Duofiets

De zomer is alweer achter de rug, de R zit weer in de maand en de eerste pepernoten liggen alweer in de supermarkt. Ja we gaan alweer richting de herfst en Talma State word ook weer omgetoverd in deze sfeer. Afgelopen maand zijn er weer verschillende activiteiten geweest, zo hebben de bewoners poffertjes en appelflappen gebakken en hebben we een duofiets te leen gehad. Samen met een vrijwilliger konden de bewoners uit fietsen in en rondom Heeg, dit was een groot succes.

 

Paling roken

Paling roken

Met een aantal mannen zijn we naar Syp Set geweest, bij Oudega aan de Blauhûsterpoulle, daar was Thys Jagersma om ons alles van het paling roken te laten zien. En natuurlijk hebben de heren ook nog genoten van een heerlijke gerookte paling.

 

Vanaf donderdag 8 september is Henk’s Blommekrôde wekelijks van 9.30 u tot 17.00 u aanwezig in de biljartzaal van Talma State, op deze dag verkoopt hij grote en kleine boeketjes, plantjes en draait hij op verzoek boeketten. De eerste dag was gelijk een groot succes, vele bewoners en dorpelingen kochten een bloemetje of kwamen even kijken.

Henk’s Blommekrôde

Henk’s Blommekrôde

De komende maand is er ook weer van alles te beleven in Talma State. Zo zal er een dierenochtend zijn op dierendag, komt er op 7 oktober het koor “Nije Moed” uit Oosthem ’s avonds zingen en gaan de bewoners uit eten naar de chinees in Balk. Op woensdag 2 november hebben we een herfstmarkt in Talma State, deze datum kunt u alvast noteren in uw agenda. Zou u met een stand op de herfstmarkt willen staan, meld u zich dan aan bij de receptie.

Oktober

Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn,
maar is het nat en koel, ‘t is van een zachte winter een voorgevoel!

Een vriendelijke groet,
Angela Ruivenkamp