KDV ’t Flinterke

2 november 2011

in 't Flinterke

Wat gebeurt daar op ’t Flinterke?

Verschillende mensen zullen wel gezien hebben dat er een nieuw kindje geboren is op ’t Flinterke. Zijn naam is Puk en woont op ’t Flinterke. De hele dag door is Puk druk met de kindjes bezig. Of is het net andersom, en zijn de kinderen druk met Puk? Isa had thuis al over hem verteld. “Ja, Puk is een nieuw kindje, het is een echte oproerkraaier!” 

Maar wie is Puk nu precies?

Uk & Puk is een totaalprogramma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Behalve aan spraak en taal, werkt Uk & Puk aan sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische- en zintuiglijke ontwikkeling en de eerste rekenprikkels. De pop Puk speelt een belangrijke rol. Puk is het vriendje van de kinderen die van alles mee maakt. De belevenissen van Puk zijn voor de kinderen heel herkenbaar: Puk is verkouden, of de kleren van Puk zijn vies en moeten gewassen worden…. Kinderen kunnen zich met Puk identificeren.

Inmiddels is Puk geïntroduceerd en de kinderen zijn enthousiast! ‘s Morgens schuift hij aan bij het fruit eten en dan vertellen we aan Puk hoe iedereen heet en wat we gaan doen of gedaan hebben, of bijvoorbeeld hoe zien we er vandaag uit? We houden u op de hoogte wat Puk de komende tijd allemaal gaat doen op ’t Flinterke.

Misschien heeft u ook wel gezien dat er buitenom geverfd is. ‘t Flinterke staat er weer netjes bij. Een aantal kinderen hadden ook een kleurtje gekregen! Jinte en Isa speelden buiten en waren wel gewaarschuwd door de leidsters! Maar ja, Jinte komt al lachend bij leidster Vera ” ha ha , Isa haar hand is groen hoe komt dat nu…..?” Vera pakt de spiegel en met maar één blik in de spiegel ziet Jinte dat zijn gezicht helemaal groen is!

Puk en alle kinderen van ’t Flinterke laten snel weer wat van hun lezen.

Met vriendelijke groet,

Kinderdagverblijf ‘t Flinterke
Nijedyk 23
8621 CP Heeg 0515-443663