Plaatselijk Belang Heeg

2 november 2011

in Plaatselijk Belang Heeg

WIE WIL MEEDENKEN OVER DE DORPSVISIE?

Zoals u al weet, is het bestuur van Plaatselijk Belang Heeg doende met het opzetten van een actuele Dorpsvisie. De nieuwe gemeente heeft als uitgangspunt van beleid gekozen voor betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van de burgers. Dat klinkt heel mooi en dat kan het ook zijn, maar dan is het wel zaak dat de inwoners van Heeg hun steentje bijdragen.

Het bestuur wordt in de opzet o.a. ondersteund door Stichting Doarpswurk en een werkgroep vanuit de bewoners.

Tijdens de feestelijke opening van Mfc It Heechhûs werd onze tafel bij de verenigingenpresentatie goed bezocht en gaf u gehoor aan onze oproep om uw wensen kenbaar te maken. Maar liefst 70 mensen hebben hun prioriteiten aangegeven op een lijst met onderwerpen, die Heeg op een hoger plan moeten brengen.

De meeste stemmen gingen naar de aanpassing van gymzaal naar sportzaal, als goede tweede kwam het fietspad Heeg-Gaastmeer uit de bus, als derde belangrijke voorziening werd het winkelbestand genoemd en de begraafplaats is ook nog steeds een item!

Tot nu toe hebben zich vier kandidaten gemeld die willen meedenken en –werken aan de realisering van de Dorpsvisie; daar zijn we heel blij mee. Toch willen we u nog oproepen om zich aan te melden, de werkgroep moet eigenlijk uit zeven personen bestaan.

Een belletje naar het secretariaat is voldoende! (0515 444142, Marijke Witbraad).
Binnenkort wil het bestuur om de tafel met deze werkgroep zodat we plannen kunnen maken over de werkwijze.

Het bestuur.