Stichting VPTZ zuidwest friesland

2 november 2011

in Overig nieuws

Nieuws van de Stichting VPTZ Zuidwest Friesland…..

De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuidwest Friesland biedt sinds 1992 hulp en ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat doet zij bij mensen thuis, maar sinds 2000 ook in de hospice in Sneek. De hospice in Sneek is de 1e hospice in Friesland geweest en momenteel gehuisvest in het Dr. Wumkeshûs. Het biedt plaats aan 3 gasten. Na al die jaren is de locatie te klein geworden en heeft te weinig ruimte om onze gasten nog een goed onderkomen te bieden. Het bestuur is daarom op zoek gegaan naar een zelfstandige huisvesting voor de hospice: een locatie in een woonwijk met een eigen voordeur en een grote tuin die geschikt gemaakt kan worden voor onze gasten.

Wij prijzen ons zeer gelukkig met de aankoop van de school waarin een kinderopvang was ondergebracht. Het gebouw ligt aan de Westhemstraat in Sneek. Dit gebouw voldoet aan al onze wensen. Er is veel ruimte om mooie gastenkamers te maken en rondom is ruimte voor een grote tuin. Het gebouw zal echter aangepast moeten worden aan de eisen van een hospice. Er worden vier gastenkamers gerealiseerd met eigen sanitair, een huiskamer, keuken, logeerkamer, stilteruimte, ruimtes voor de vrijwilligers en coördinatoren en genoeg berging. Als het gebouw klaar is zal het de uitstraling krijgen van een mooie bungalow, waar mensen op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hun leven. De verwachting is dat de verbouw een aantal maanden gaat duren en dat in het voorjaar 2012 de nieuwe huisvesting klaar zal zijn.

Om de verbouwing en de inrichting te kunnen realiseren is er veel geld nodig. Als vrijwilligersorganisatie zijn wij daarvoor o.a. afhankelijk van gulle gevers, van gemeenten, maatschappelijke organisaties, fondsen en sponsors, maar ook van particulieren.

Via dit bericht willen wij uw aandacht daarvoor vragen. Wilt u de VPTZ steunen en helpen om voor de inwoners in Zuidwest Friesland een hospice te realiseren waar mensen op een goede manier afscheid kunnen nemen van het leven? Dat kan door een eenmalige gift te storten op rekening nummer 66.83.54.747 van de Stichting Vrienden van de VPTZ of door donateur te worden van de stichting. De organisatie heeft een ANBI verklaring waardoor u belastingvrij kunt schenken.

Wilt u meer informatie over het werk van de VPTZ Zuidwest Friesland dan kunt u contact opnemen met de coördinatoren van de VPTZ tel.: 0515-436040 of via e-mail: email hidden; JavaScript is required

Bestuur, coördinatoren en vrijwilligers van de VPTZ Zuidwest Friesland danken u bij voorbaat en hopen op voldoende middelen om onze wens uit te laten komen.