Bridgeclub Heeg

7 december 2011

in Bridgeclub Heeg

Met nog een ronde te gaan in de eerste competitie ziet het er naar uit dat Douwe en Louise de eerste plaats veilig kunnen stellen in de A-lijn. Weliswaar maken Harry en Itty en Ane en Eleonora ook nog kans. Onderaan is het doek min of meer gevallen voor Christel en Wiebe, Tjitske en Henk en Aagje en Lies, bij een normale uitslag zien wij hen terug in de B-lijn.

Met maar liefst 35 punten voorsprong lijkt het dat Hessel en Stien de laatste avond op hun gemak kunnen uitspelen in de B-lijn. Spannender is de strijd om de tweede en derde plaats die recht geeft op promotie. Riet en Geertje en Marian en Tetsie hebben de beste papieren maar ook Ben en Nynke doen nog volop mee.

Opvallend is het spel van Ben en Nynke. Na een wat rustige start vorig seizoen, hebben zij nu de zaakjes goed voor elkaar met een score van ruim 50% als resultaat!. Ook Leo en Maarten speelden de laatste avond goed. Het bestuderen van enkele bridgeboeken heeft meteen zijn vruchten afgeworpen, dit geeft de burger moed voor de volgende competitie rondes.

Het blijkt dat het bridge verslagje in de Sylboade in een redelijke behoefte voorziet. Regelmatig worden we aangesproken met; ‘it giet mar goed net’ of ‘it wol seker net sa’. Wil je het bridgen van de club volgen via internet of ben je nieuwsgierig naar de uitslagen, dat kan via de site van Hessel Huismans:

http://www.huismans24.nl/bridge.html

Limerick:

Een bridgespeelster uit Rome.
Was onder een heer uitgekomen.
Dat beviel haar heel goed.
Waarna ze met spoed.
Vervolgens een boer heeft genomen.

Mei groetnis,

Griet en Piet Teerenstra