Dag Sinterklaasje daag…

7 december 2011

in Evenementen

Het zal jullie natuurlijk vast niet verbazen wat ik hier schrijf, maar ook dit jaar is de goede Sint weer bij ons in Heeg geweest. Op de mooi versierde Pakjesboot kwam hij, samen met zijn Pietjes, in volle glorie bij de Syl aan. Hij had in ieder geval zijn mijter weer goed op het hoofd staan‼ Domme Aankleedpiet‼

Pakjesboot

Piet moest natuurlijk ook nog een beetje wennen aan ons kikkerlandjesklimaat, zoals elk jaar. Na een rondje Heeg ging het met z’n allen richting Heechhûs. Een vrolijke optocht, al vind ik het wel jammer, dat er niet meer gestrooid wordt. Dat hoort er voor mij een beetje bij….

In de loop der tijden is er meer veranderd. De Pietjes van nu zijn hele andere Pietjes, dan de Pietjes van toen… Ze blijven over het algemeen niet al te slim, maar toch…. Er is geen roe meer(prima) en je loopt als kind in deze tijd ook niet meer het risico, dat je de zak in moet‼ Dat is allemaal niet meer van deze tijd en dat is maar goed ook. Als kind hoef je nu niet meer zo bang te zijn voor onze Sint en zijn Pietjes. Dat kon je in het Heechhûs duidelijk zien aan dat kleine mannetje, dat uit zichzelf dapper het podium op klom‼ Prachtig.

De Sint

Er zijn nog meer leuke weetjes over het sinterklaas feest. Wisten jullie, dat Sinterklaas anderhalve eeuw geleden nog op een bruine Americo reed? In de loop der tijden is het paard op wonderbaarlijke wijze een schimmel geworden. Eén van de geheimen van de goede Sint. En dat hij simpel begonnen is met maar 1 Pietje? En dat de sinterklaasliedjes over het algemeen zijn gebaseerd op oude marsen uit Duitsland? Zie ginds komt de stoomboot schijnt zelfs van Mozart te komen‼ Al deze weetjes komen van Wim Theunissen, de eigenaar van een rondreizend heus sinterklaasmuseum( wat een mooie scrabbel woorden) Dit jaar stond hij met het museum in Zaandam.

De Pieten

Een paar jaar geleden leek het er even op, dat Sinterklaas het veld moest ruimen voor de Kerstman. Gelukkig is dat tij gekeerd. Sinterklaas is een mooi hollands volksfeest en dat houden we zo‼ Sinterklaas hoort bij ons, elk jaar weer opnieuw. Rust maar lekker uit in dat heerlijk warme Spanje, Sinterklaas.( ‼) Tot volgend jaar….

Agnes de Groot

P.S. O ja, nog hartelijk dank voor het poseren. Speciaal voor de Sylboade‼ Zoals u bijgaand kunt zien is het een prachtige foto geworden.