Heech Yn’t Findel

7 december 2011

in Evenementen

Verslag jaarvergadering Heech yn’t Findel 14 november 2011

Aanwezig: Afke de Hoop, Feike-Anne de Hoop, Haron Altenburg, Hendrik van der Veen, Thomas Visserman(bestuur Heech yn’t Findel). Vertegenwoordigers van de buurtverenigingen De Skou, Rûnom Wetter, Hokje 45+, Tusken it Wetter, Wetterwille, It Finnefolk.

Evaluatie feesten 2011:

De donderdagavond met volleybal en muziek verzorg door Paul Vlaar is als een succesvolle formule aangegeven en zal ook voor 2012 een terugkerend item zijn. Er is een wisselbeker beschikbaar gesteld door Hokje 7. De optie om een andere artiest op de donderdagavond te boeken zal voor 2013 worden bekeken.

Vrijdagochtend was er een optreden van Teake van der Meer in Talma State. De opkomst was goed en het organiseren van een optreden in Talma State is door zowel publiek als organisatie(Talma/Findel) als een goede oplossing voor teruglopende bezoekers in de tent ervaren. Suggesties voor een optreden voor 2012 komen tijdens de vergadering niet naar voren.–

Op vrijdagmiddag werd er een kinderprogramma georganiseerd. Er zijn geen opmerkingen vanuit de jaarvergadering over dit programma buiten de opmerking dat het weer tegenzat. Aan een actief kinderprogramma wordt de voorkeur gegeven. Hierbij wordt gedacht aan een zeskamp of kindercircus.

Optocht 2011

De deelname aan de optocht was fantastisch en er is een mooie optocht neergezet. Muziek in de vorm van één of meerdere korpsen is erg gemist. De oorzaken hiervan liggen in beschikbaarheid en de kosten. Organisatorisch zijn er in de aanmelding van de thema’s en de communicatie daarover een aantal zaken misgegaan. Er waren dubbele thema’s wat voor teleurstelling bij deelnemers heeft gezorgd. De jury heeft bij de prijsuitreiking twee wagens door elkaar gehaald. Hierdoor is de derde prijs bij de verkeerde buurt terechtgekomen. Tijdens de vergadering wordt alsnog de derde prijs uitgereikt aan Rûnom Wetter.

Tijdens de vergadering komt de vraag ter sprake of er eens in de twee jaar een optocht georganiseerd moet worden, of dat dit misschien eens in de drie jaar kan. Heech yn’t Findel wil graag weten hoe hierover gedacht wordt. Maak uw mening bekend via email hidden; JavaScript is required. Ook andere ideeën over de invulling van de optocht, bijvoorbeeld over de tijdstippen en dagen horen we graag.

In de vergadering wordt nog aangegeven dat de start zaterdagochtend als erg vroeg ervaren werd.

Vrijdagavond

De inrichting van de tent wordt benoemd als positief punt. Het lukte niet om de sfeer er goed in te krijgen. Komend jaar wordt de vrijdag ingevuld door een groep enthousiaste vrijwilligers die dit punt meeneemt.

Matinee

Het matinee in de huidige vorm trekt niet meer het aantal bezoekers zoals voorheen. Alhoewel het afgelopen jaar de drukte niet tegenviel kwam het net als voorgaande jaren weer laat op gang. Vanuit de jaarvergadering wordt de vraag gesteld of het matinee in deze vorm nog moet bestaan. Een aantal ideeën die geopperd worden zijn de uitslag van de optocht tijdens het matinee te doen, of het matinee te verschuiven naar 5 uur ’s middags.

De zaterdagavond viel erg tegen qua bezoekersaantal. Geconstateerd wordt dat verschillende oorzaken hieraan ten grondslag liggen zoals de datum en andere feesten.

Binnen de vergadering wordt er nog gesproken over leeftijdscontrole. Door verschillende bezoekers werd hier negatief op gereageerd richting vrijwilligers. Heech yn’t Findel is dit jaar bezocht door de Voedsel en Warenautoriteit die geconstateerd heeft dat er door minderjarigen(16-) alcohol gedronken werd. Dit heeft gevolgen in de vorm van een boete, maar kan ook in de toekomst gevolgen hebben voor een vergunning. Het is dus noodzaak dat er streng op toegezien wordt door een ieder dat dit niet gebeurt.

Financieel verslag 2011

Het financieel verslag wordt toegelicht door Thomas Visserman. Conclusie is dat afgelopen jaar een slecht jaar was voor de stichting. Hiermee zijn de meevallers van de afgelopen twee jaar weer verdwenen. De oorzaak van het verlies ligt grotendeels in de relatief hoge kosten van een optocht en de tegenvallende bezoekersaantallen op zaterdagavond.

Vooruitblik 2012

Door het bestuur wordt een vooruitblik naar de feesten van 2012 gedaan en een aantal ideeën gedeeld met de aanwezigen.

Een veelgehoorde opmerking over de feesten is dat er steeds een veranderende datum is en men zich afvraagt waarom hiervoor gekozen wordt. Vanuit het bestuur is overleg gepleegd met gemeente en politie om te komen tot een vaste datum. Vanuit Heeg werd de tweede week van augustus als vast moment voor de feesten genoemd. Komende jaren zullen de feesten dan ook in de tweede week van augustus plaatsvinden (Voor dit jaar valt dit op 9,10 en 11 augustus).

Vrijdagavondprogramma – De vrijdagavond zal verzorgd worden door een groep vrijwilligers die zich aangemeld heeft om deze avond volledig te verzorgen. Het thema zal zijn ‘Back to the 70’s en 80’s’ en de tent zal hierop ingericht zijn. De bedoeling is dat er door buurten, hokjes , enthousiastelingen etc. een optreden op het podium wordt gegeven op basis van het thema. De invulling is vrij, het mag met muziek, toneel of enige andere vorm.

Voor diverse onderdelen van het programma van 2012 zijn vrijwilligers nodig. Heech yn’t Findel bestaat gelukkig uit een enorme groep enthousiaste mensen die meehelpen bij het organiseren van de feesten. Liefhebbers die ideeën hebben over de invulling van de feesten en hieraan mee willen helpen kunnen zich aanmelden via email hidden; JavaScript is required

Binnen de vergadering melden zich meerdere personen aan om iets te betekenen tijdens de feesten van 2012, waarvoor dank.

Vergadering wordt om 21.38 gesloten