Stichting Heech fan Alds

7 december 2011

in Heech fan Alds

STICHTING HEECH FAN ALDS
DORPSARCHIEVEN HEEG op WWW.DORPSARCHIEVEN.NL

Het doel van onze stichting is alles met betrekking tot het verleden van Heeg, Lytshuzen en Osingahuzen in beheer te nemen. Waarbij wordt gedacht aan foto’s, films, video’s, geschreven teksten, krantenknipsels, notulen boeken, verslagen, jubileumboekjes, dokumenten enz. enz.

Deze website is één van de mogelijkheden om deze gegevens toegankelijk te maken voor iedereen, die geinteresseerd  is in de geschiedenis van Heeg en zijn buurtschappen. De site is nog in opbouw, maar in de komende tijd , zult U steeds meer foto’s en dokumenten kunnen bekijken. Hebt U nog waardevolle foto’s, dia’s en dokumentatie, die van historisch belang kunnen zijn, dan kunt U met ons contact opnemen. U kunt deze zaken bij ons in beheer geven of eventueel afstaan, zodat wij via een scan een reproductie kunnen maken.

Uw commentaar, aanvullingen of verbeteringen van onjuistheden zijn van belang en welkom. Het afgelopen jaar hebben wij ± 2500 foto’s gescand, hiervan komen er ± 500 op onze nieuwe site. Ons bestuurslid Annelies de Vries heeft de afgelopen tijd veel foto’s van Heeg gemaakt voor ons  ARCHIEF HEEG VAN NU.

Afgelopen jaar hebben onderstaande personen en instellingen foto’s geleverd voor ons archief  voor reprodukties, die wij hiervoor bedanken.

IJnze Bouma, Foeke Kuiper, Herman Hettinga(Sneek), Arjen Hoekstra, Trijnie Veenstra-Piso, Aaltje Veenstra-Schriemer, Jan Jagersma, Jan Hettinga, Jappie Hettinga, Baukje Hettinga, Willem Santema, Tjitske A. Koopmans, Beant de Boer, Feike Attema, Wiepke Attema(Gaastmeer), Regine Wust, Gerrit Feenstra, Annelies de Vries en Durk van Netten(Sneek). Het Friesch Scheepvaart Museum te Sneek, Tresoar uit Leeuwarden en Het Gemeente Archief  Sud West Fryslan uit IJlst.

  • Info : Website beheer Piet van der Bank tel 442320
  • Info : Foto’s en dokumentatie Kees de Jong tel. 442660 of 0655174400
  • Info : secretariaat Jan Hettinga tel. 443065

Namens de Stichting Heech fan Alds / Kees de Jong

Dus : WWW.DORPSARCHIEVEN.NL