BSO Bernewille

20 februari 2012

in BSO Bernewille

Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223

www.bso-bernewille.nl

De kerstvakantie in een ‘stoffig’ thema!

Dit jaar hadden we als thema voor de kerstvakantie “stofjes” bedacht!

De kinderen hebben allerlei activiteiten gedaan met stof. De hele vakantie zijn er kinderen volop aan het vingerhaken geweest, meters wol werden omgetoverd in prachtige armbanden, kettingen, hoofdbanden etc

Ook zijn de kinderen batikken geweest, oude T-shirts werden opgepimpt tot de mooiste T-shirt!

Ook zouden we op de manier van papier maché een ballon beplakken met wol en stofjes. Maar de kinderen vonden het leuker om toch maar met kranten te werken. Dus lekker geklieder met lijm en kranten, heerlijk!

Een aantal kinderen zijn ook bezig geweest met het maken van een dromenvanger. Dit was nog best een heel karwei maar ze zijn goed gelukt! En nu maar uitproberen of het echt werkt! Lekker slapen!

Gevonden voorwerp!

In de maand december is er door onze kinderen een LG mobiele telefoon gevonden. Dus mist u een telefoon? Dan kunt u deze bij ons ophalen!

Prietpraat

*Er wordt een gesprek gevoerd tussen de kinderen over verschillende soorten vogels. Opeens gaat het over de Kievit. ‘Maar die kun je ook eten, die heeft zo een rare schil en van dat groen van binnen!’

*Een aantal kinderen zijn in een melige bui en dansen en zingen op het liedje van Gers Pardoel met ik neem je mee. Dan komt er een jongentje vanuit de andere ruimte op het lawaai af en vraagt: ‘Juf, Wat dogge hun?’ Waarop de juf antwoordt: ‘Ze dogge in bytsje gek.’ Vervolgens zegt het jongetje: ‘Ik wol ek gek dwaan!’

Welkom

Vanaf januari hebben komen er ook twee nieuwe kinderen bij ons op de BSO. We willen daarom Isa en Its Jan daarom ook van harte welkom heten!

Afscheid

Helaas nemen we afscheid van Rutger, Rik en Toon , Kareem en Miriam.

Van Rik en Toon hebben we een super mooie klok gekregen. Dit kwam goed uit want onze eigen klok leidde een eigen leven en gaf niet de juiste tijd aan. Super bedankt heren!

Topper van de maand!

Deze maand willen we Rixt uitroepen tot topper van de maand. Rixt heeft namelijk de juffen geholpen met het maken van een overheerlijke cake! Hij smaakte heerlijk dus zeker voor herhaling vatbaar! Super!

Moppen en raadsels

Wat is wit en gaat de lucht in?
Een sneeuwvlokje met heimwee

Jantje zit in de klas en zegt ‘broem broem broem broem’
Dus de juf zegt: ‘Jantje wil je even ophouden’
Waarop Jantje door blijft gaan ‘broem broem broem broem’
En dan zegt de juf: ‘Jantje ga nu maar na de gang’
‘Nee’ zegt Jantje ‘dat kan niet mijn benzine is op!’

Wat heeft 21 ogen maar kan niets
Een dobbelsteen

Voorjaarsvakantie

Het gaat alweer snel, de voorjaarsvakantie komt er alweer aan! Deze vakantie werken we met het thema ‘gezond / ongezond’. Diverse activiteiten zullen we gaan bedenken en uitvoeren. Daarover later meer!

TSO

Door het aanstaande verlof van locatiemanager Debbie Sinnema zijn wij met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de TSO met name op de maandag en donderdag.

Heeft u interesse mail dan naaremail hidden; JavaScript is required of bel voor meer informatie naar 0627053552.

Op dit moment wordt ons team versterkt door Saskia, de stagiaire van de BSO zodat zij de TSO ook eigen kan maken.

BSO 2012

Met ingang van januari 2012 hebben we de VSO tijdelijk stop moeten zetten in verband met te weinig belangstelling. Dat betekent echter niet dat we de VSO niet meer aanbieden. Bij voldoende aanmeldingen zullen we zeker weer VSO gaan bieden. Mocht u belangstelling hebben geef dit dan aan evenals uw wensen voor dagen en tijden van opvang voor schooltijd. Wij zullen samen kijken naar passende mogelijkheden.

Ook bieden wij nog steeds de mogelijkheid voor opvang voor woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Op dit moment zijn wij woensdags gesloten maar willen wij in de toekomst graag open. Op vrijdag zijn wij wel geopend maar loopt het aantal kinderen terug. Wij hopen dat ouders en kinderen belangstelling blijven tonen.