De Politie Sneek/Wymbritseradiel

20 februari 2012

in Politieberichten

De politie Sneek/Wymbritseradiel constateert de laatste weken weer een toename van het aantal woninginbraken. Deze inbraken vinden voornamelijk ’s avonds plaats tussen 19.00 uur en 22.00 uur. De politie doet er alles aan om woninginbraken tegen te gaan. Zo wordt extra gesurveilleerd en is een speciaal woninginbrakenteam opgericht. Maar ook u als inwoner van de gemeente kunt een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van woninginbraken. De politie heeft de volgende adviezen:

  • Sluit u woning goed af met deugdelijk hang- en sluitwerk, ook als u maar even weg gaat;
  • Laat geen kostbaarheden in het zicht achter, zoals laptops en ipads;
  • Zorg er voor dat uw woning er bewoond uitziet, laat bijvoorbeeld één of twee lampen branden;
  • Heeft een inbreker ook bij u binnen 30 seconden ingebroken? Doe de test op www.123inbraakcheck.nl Bel bij verdachte situaties direct met 1-1-2. Geef een goed signalement en vluchtrichting door en de politie kan snel in actie komen;
  • Meldt u aan voor Burgernet. Bij heterdaadsituaties, zoals een woninginbraak, of vermissingen krijgt u van de Meldkamer een sms of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon en/of voertuig. Zo kunt u samen met de deelnemers van Burgernet een bijdrage leveren aan een veilige woon- en leefomgeving. Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl.

De wijkagent.